HSL muistuttaa matkustajia taskuvarkauksien riskistä

HSL kampanjoi kesäkuussa siitä, että matkustajien kannattaa pitää hyvää huolta tavaroistaan. Kampanja näkyy 5.6. alkaen muun muassa HSL:n sosiaalisen median kanavissa, verkkosivuilla ja liikennevälineiden sähköisillä näytöillä

”Kesä tuo mukanaan ikävän lieveilmiön, sillä taskuvarkauksien määrä kasvaa”, HSL:n turvallisuusasiantuntija Jaakko Heinilä sanoo.
”Näpistyksiä voi ehkäistä noudattamalla perusvarovaisuutta. Lompakkoa ja kännykkää olisi hyvä kuljettaa niin, ettei taskuvaras saa niitä haltuunsa vain taskusta tai laukusta vetämällä. Parasta olisi, jos lompakko olisi vähintään yhden suljettavan taskun sisällä.”
”Maksukorttien salasanoja ja tunnuslukuja ei kannata säilyttää lompakossa. Kännykkä kannattaa aina turvata suojakoodilla. Jos puhelin tai maksukortti häviävät, ne kannattaa välittömästi ilmoittaa sulkulistalle.”  

Matkaturva sulkee kortit yhdellä puhelulla

HSL:n kumppanina kampanjassa on mySafety Oy. HSL.llä ja mySafety Oy:llä on yhteinen Matkaturva-tuote.
”Palvelun avulla saa suljettua kaikki Suomessa myönnetyt kortit soittamalla vain yhteen numeroon, johon vastaan ympäri vuorokauden”, Partnership Manager Ilkka Laine mySafetystä kertoo.
”Numero ei palvele ainoastaan varkauden uhreja vaan soittaa voi myös silloin, jos lompakko tai kännykkä on vain syystä tai toisesta hukkunut.”

Matkaturvaan kuuluu myös vuorokauden mittainen takautuva vahingonkorvaus korttien väärinkäytölle. Korvaussumma kattaa vahingot jopa 500 euroon asti. Pakettiin kuuluvat myös turvatarrat, joita voi kiinnittää mihin tahansa arvoesineeseen. Turvatarran tietojen avulla löytäjä osaa palauttaa kadonneen tavaran oikealle omistajalleen.
Palvelun saa käyttöönsä 1,50 eurolla kuukaudessa.

”Kännykän tai lompakon katoaminen aiheuttaa aina stressiä, oli syy mikä tahansa. Matkaturvan tavoitteena on tarjota huolettomia joukkoliikennematkoja”, Laine sanoo. ”Toisaalta matkustajan ei kannata moittia itseään liian ankarasti, vaikka hän joutuisi taskuvarkauden kohteeksi, sillä näpistäjät ovat kovan luokan ammattilaisia.”

mySafety tempaisee turvallisuuden puolesta Helsingin keskustassa Asema-aukiolla perjantaina 9.6. Yhtiö jakaa laukun turvakiinnikkeitä ja antaa vinkkejä, miten suojautua taskuvarkauksilta.

Ota matkaturva käyttöösi

 

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.