HSL:n tilapäiset opiskelijamatkakorttien päivityspisteet avautuvat elokuussa

HSL avaa opiskelijoille tarkoitetut ylimääräiset palvelupisteet Helsingin yliopiston Kaisa-kirjaston aulaan sekä Aalto-yliopistoon Otaniemeen.

Väliaikaisissa palvelupisteissä voi päivittää HSL:n matkakortille oikeuden opiskelija-alennukseen. Otaniemen pisteessä voi myös ladata kortilleen kautta ja arvoa, Kaisa-kirjaston pisteessä ei. Uusia matkakortteja ei voi ostaa väliaikaisista pisteistä.  

Väliaikaisiin palvelupisteisiin ovat tervetulleita kaikki opiskelijat oppilaitokseen katsomatta. Humanisti voi asioida Otaniemen pisteessä ja teekkari voi päivittää alennuksensa Kaisa-talossa.  Asioida kannattaa aamuisin, sillä pisteissä on paljon kävijöitä ja ruuhkat ovat pahimmillaan iltapäivisin. Mitä aiemmin elokuussa korttinsa päivittää, sitä vähemmällä jonotuksella pääsee.

Opiskelija tarvitsee mukaansa joko huolellisesti täytetyn HSL:n opiskelijan alennuslippuhakemuksen oppilaitoksen leimalla ja allekirjoituksella tai HSL:n hyväksymän opiskelijakortin (SYL sininen kortti, SAMOK sininen kortti, OSKU ry, Suomen Lukiolaisten Liitto, LYYRA) voimassaolevalla lukuvuositarralla. Myös voimassa oleva digitaalinen opiskelijakortti FRANK hyväksytään.

30 vuotta täyttäneiltä opiskelijoilta sekä kaikilta kansanopiston vapaan sivistystyön linjoilla opiskelevilta edellytetään lisäksi Kelan tai Ahvenanmaan työmarkkina- ja opintopalveluviranomaisen myönteinen opintotukipäätös tai Kelan myönteinen kuntoutusrahapäätös.
Opintotueksi hyväksytään opintoraha ja/tai valtion takaama opintolaina. Opintorahakuukausien määrä on aika, jossa opinnot tulisi lainsäätäjän mielestä suorittaa.

Matkakortin päivityspisteet, syksy 2017
Helsingin yliopisto, Kaisa-talo
•    14.8.-8.9. ma-pe
•    Avoinna klo 9-16, paitsi 28.8.-1.9. klo 9-18
    
Otaniemi, oppimiskeskuksen aula
•    21.8.-8.9. ma-pe klo 12-18

Lisätietoja opiskelijalipuista
 

 

Kommentit

Siis mitä? Vieläkö sitä kinutaan?! Nyt halojaa. Sähköinen todistehan on luotettavin - paperisen voi väärentää. Tämä on aivan tarpeetonta opiskelijoiden kiusaamista.

Nyt herätys siellä HSL:lla, ohjeistus matkakorttipisteisiin ja palvelupisteisiin sähköisen päätöksen tarkastamisesta. Ei ole rakettitiedettä. Lukuisissa muissa paikoissa on tarkistettu jo pidempään asioita kännykän näytöltä.

Varmuus todistuksen aitoudesta saadaan tarkistamalla puhelimen näytöltä opintotukipäätös asiakkaan ollessa kirjautuneena Kelan järjestelmään.

Toinen vaihtoehto on poistaa kokonaan tämä yli 30 vuotiaita eriarvoistava sääntö.

Nyt kun digiaikaan on siirytty ja digitaalinen opiskelijakorttikin kelpaa, niin ihmettelen kovin, miksi opintotukipäätös pitää olla paperilla tulostettuna? Sekin kuitenkin löytyy myös sähköisenä. Esimerkiksi tässä ohjeessa ei puhuta päätöksen formaatista mitään.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.