Kaupunkipyöräpalvelua kehitetään pikapalautteen avulla

Kaupunkipyörien käyttökokemusta parannetaan pikapalautteella, jonka voi antaa QR-koodin avulla vikailmoituksista.

HKL ja HSL haluavat parantaa kaupunkipyörien käyttökokemusta helpottamalla vikailmoitusten tekemistä mahdollisissa ongelmatilanteissa. Kaupunkipyöräasemien infopylvääseen on kiinnitetty ohje vikailmoitusten tekemistä varten. Pylväästä löytyy sekä QR-koodi että url-osoite asemakohtaisen koodin kera.


QR-koodin luku onnistuu kameralla varustetulla mobiililaitteella, kuten älypuhelimella tai tabletilla. Koodin lukemista varten laitteeseen tulee olla asennettuna QR-lukija, jonka voi ladata maksutta Internetistä tai laitteen omasta sovelluskaupasta. QR-koodin lukemalla pääsee suoraan vikailmoituslomakkeelle. Vaihtoehtona on mennä laitteen Internet-selaimella osoitteeseen hsl-bikes.louhin.com. Sivulle syötetään ensin infopylväästä löytyvä asemakohtainen koodi, jonka jälkeen pääsee lomakkeelle.


Vikailmoituksen voi tehdä koskien pyörässä, pyöräasemassa tai kauden ostamisessa olevaa ongelmaa. Kyselylomake perustuu helppokäyttöiseen valikkoon, josta voi muutamalla klikkauksella välittää tiedon viasta CityBike Finlandin asiakaspalveluun. CityBike Finland ei vastaa ilmoituksiin, vaan keskittyy raportoitujen vikojen korjaamiseen.


”Vikailmoitus on nopea tapa kertoa ongelmasta. Aiemmin käytössä olleet palautekanavat ovat toki edelleen käytössä”, toteaa HSL:n johtava asiakasohjelmasuunnittelija Tarja Jääskeläinen. Henkilökohtaista palvelua haluavat voivat edelleen olla yhteydessä kaupunkipyörien asiakaspalveluun joko puhelimitse numerolla 09 425 788 10 tai sähköpostitse osoitteella contact@citybikefinland.fi. Palvelu on avoinna ma-pe klo 7-19 ja la-su klo 9-17. Myös HSL:n asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa.


”Uusien ominaisuuksien käyttöönoton yhteydessä saamme asiakkailta paljon palautteita, jotka huomioimme palvelun ja ominaisuuksien kehityksessä. Helposti annettavalla vikailmoituksella pystymme reagoimaan nopeasti mahdollisiin ongelmiin ja pitämään kaupunkipyöräpalvelun entistäkin toimivampana.”, HKL:n projektipäällikkö Samuli Mäkinen kertoo.


Helsingin kaupunkipyöräpalvelua käytetään ahkerasti. Koko kauden käyttäjäksi rekisteröityneitä on jo yli 33 000 ja kullakin pyörällä tehdään keskimäärin 8-10 matkaa päivässä.

Kommentit

QR koodi ihan kelpo idea, mutta miten olisi Kaupunkipyörän oman sivun kehittäminen. Näyttäisi nykyisen ja edeltävän pyörävarauksen ja kuva pyörästä missä top 5 kohtaa jotka menee usein hajalle (ketjut, molemmat jarrut, renkaat)

Hyvä uudistus. Voisiko asemakohtaisen koodi-listan julkaista jossain? Jos ei ehdi juuri silloin vikailmoitusta täyttää, voisi sen tehdä netissä jälkeenpäin. Nythän lomakkeelle ei edes pääse jos ei tätä koodia ehtinyt merkitä ylös. Toimintaohjeet, ne asemakoodit sekä vikailmoitus-nettisivun osoitteen (hsl-bikes.louhin.com) voisi lisätä kaupunkipyöräsivuille. Kiitos!

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.