Kaupunkipyörillä poljettu jo yli miljoona matkaa

Helsingin kaupunkipyöräpalvelu on osoittautunut paljon ennakoitua suositummaksi ja viikoittain palvelun käyttäjämäärissä rikotaan uusia ennätyksiä. Yli miljoonan yksittäisen matkan lisäksi palvelun keskimääräinen käyttäjämäärä löi uuden ennätyksen elokuun toisella viikolla: jokaisella pyörällä poljettiin keskimäärin 9,7 matkaa päivässä, mikä on kansainvälisesti verrattuna huimaava luku.

"Palvelun suuri suosio on ilahduttavaa ja kertoo siitä, että kaupunkilaiset ovat todella ottaneet kaupunkipyöräpalvelun omakseen", sanoo HKL:n toiminnanohjausyksikön johtaja Karoliina Rajakallio.


Kaupunkipyöräpalvelun suuri suosio on kaupungille myös taloudellisesti positiivinen asia: tähän mennessä tuloja palvelun käytöstä on kertynyt jo yli 860 000 euroa.
Koko kaudeksi on nyt rekisteröitynyt noin 33 000 henkilöä. Suuri luku kertoo siitä, että palvelua käyttävät erityisesti helsinkiläiset itse: turistien ja kokeilijoiden määrä on huomattavasti pienempi.


"Kaupunkipyöräpalvelun suuren käyttäjämäärän vuoksi käyttäjien on hyvä huomioida, että ruuhkahuiput ja massatapahtumat kuormittavat palvelua ja voivat aiheuttaa ajoittain tyhjiä ja täysiä telineitä. Teemme kuitenkin järjestelmäoperaattori CityBike Finlandin kanssa kaikkemme, jotta pyörien määrää saataisiin tasattua", kertoo Rajakallio.


CityBike Finland Oy seuraa ajantasaisesti pyörien käyttöastetta ja asemien tilannetta ja siirtää pyöriä kysynnän mukaan telineiltä toiselle. Pyörien kuljetusautoja on liikkeellä useita päivittäin, ja resursseja lisätään tarpeen mukaan.
 

Kommentit

Hei,
Kun kaupunkipyöräjärjestelmän hankintaa harkittiin vuonna 2014 HKL:n hankesuunnitelmassa, laskelmissa todettiin pyörien käyttöajaksi 8 kuukautta/vuosi. Tällä hetkellä käyttöaika on vain 6 kuukautta/vuosi (touko-lokakuu). Miksi tällainen muutos? Pyörät ovat olleet ilmeisesti jopa suositumpia kuin on odotettu, joten todennäköisesti käyttäjiä riittäisi myös huhti- ja marraskuullekin. Tietysti parasta olisi, jos pyörät olisi käytössä ympäri vuoden, mutta tietysti siihen tulee omat haasteensa (lumen poisto niinä muutamana lumisena päivänä, aurinkosähköllä toimivat kaupunkipyöräasemat tarvitsisivat oman sähköliittymän jne)

linkki 2014 hankesuunnitelmaan: https://dev.hel.fi/paatokset/media/att/52/52afa916310ccde20d2da91d20e93a6401ef2d4c.pdf

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.