Länsimetron koeajot keskeytetty

HKL:n koeajo tulevan metrolinjan osuudella on jouduttu keskeyttämään tänään torstaina 14.9.

HKL:n tänään torstaina ajama koeajo koko tulevan metrolinjan osuudella jatkuen Ruoholahdesta Tapiolaan ja Matinkylään on jouduttu keskeyttämään sähköjärjestelmän ylikuormittumisesta johtuvien sähkönsyöttöongelmien vuoksi. Liikenne kantametrossa toimii tällä hetkellä epäsäännöllisin vuorovälein. Teknisten järjestelmien palauttamisen vuoksi liikenne Kampin ja Ruoholahden välillä on keskeytetty tänään kokonaan noin klo 12.45 – 13.30.
Normaalit vuorovälit Ruoholahdesta Vuosaareen ja Mellunmäkeen saataneen palautettua iltapäivän aikana ennen suurimman matkustajakysynnän aikaa.
-    HKL pahoittelee koeajon vuoksi tapahtuneista liikennehäiriöistä matkustajille aiheutuneita viivästyksiä. Päädyimme koeajojen keskeyttämiseen, jotta saisimme iltapäivällä palveltua matkustajia mahdollisimman hyvin, toteaa HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski. 
Koeajoissa oli jo aamun aikana jonkin verran häiriöitä, jotka näkyivät matkustajille pidentyneinä vuoroväleinä. Kyse oli pääsääntöisesti useista pienistä ongelmista, jotka peräkkäin sattuessaan kertautuivat ajoajoissa. Tällaisia olivat mm. havaittu virhe liikenteen käynnistämissuunnitelmassa, pieni tekninen vika ja inhimillisistä syistä johtuva kuljettajan myöhästyminen. Koeliikenteen keskeyttäminen johtui lopulta kuitenkin sähkönsyöttöjärjestelmän ongelmista länsimetrossa.
-    Koeajossa nyt tehdyt havainnot ovat tärkeitä länsimetron liikennöintiin valmistautumisen kannalta. Ilmenneet virheet saadaan korjattua ennen matkustajaliikenteen aloittamista länsimetron osuudella, sanoo Lehmuskoski. 
HKL jatkaa häiriöiden syiden selvittämistä yhdessä Länsimetro Oy:n kanssa.
Koeliikenteen kanssa samaan aikaan on testattu matkustajainformaation toimivuutta uusissa laiturinäytöissä. Aamun häiriöiden aikana laiturinäytöt näyttivät jonkin aikaa vääriä saapumisaikoja metrojunille. 
Koeajoja on jo aiemmin vuosina 2016 - 2017 ajettu länsimetron rataosuudella metron asetinlaitteen valmistumiseen liittyen tuhansia tunteja. Myös länsimetron ja Helsingin nykyisen metron alueella yhteisiä koeajoja on aiemmin ajettu yöaikaan. Nyt koeajoissa siirrytään asteittain kohti normaalia käyttöön tulevien aikataulujen mukaista liikennettä.
Metroliikenteessä saattaa esiintyä viiveitä ja epäsäännöllisiä vuorovälejä vielä torstaina iltapäivällä. 
 

Kommentit

Netflix is the social platform that we can use to get the netflix hack online at http://freeflixpremium.com that we used for something like the hack for netflix.

Voisiko Vuosaareen järjestää bussiliikenteen testauspäiviksi edes Rautatieasemalle asti jotta olisi mahdollisuus vaihtaa kulkuvälinettä jos metro ei kulje? Sen jälkeen kun viimeinenkin suora bussiyhteys Itäkeskukseen lopetettiin, jätettiin 40 000 ihmistä metron armoille mitä tulee Helsingin keskustan suuntaan liikkumiseen. Jokainen, joka käyttää metroa päivittäin, tietää että länsimetron käyttöönotto tulee aiheuttamaan liikennekatkoksia koska suhteellisen pienet tekniset viat voivat helposti jähmettää koko radan liikenteen tunneiksi. Voisiko kerrankin asioita suunnitella etukäteen ja turvata ensimmäisten kuukausien liikenteen Itä-Helsingistä myös muilla keinoin kunnes länsimetron vaikutukset saadaan korjattua?

Koko HSL on surkea, vaikka Länsimetro ei ole ihan heidän vikansa. Nyt kun Tuusulakin on HSL:n aluetta niin HSL on toivottavasti määrännyt, että myös sieltä suunnasta tulevat bussit pysähtyvät joka hemmetin pysäkillä. Muuten Hämeentien ja Mäkelänkadun nuoret ja laiskat eivät pärjää kun busseja menee vain minuutin välein. Maisemalinjat ovat älytön keksintö ja ei palvele lähiöitä. Juna ei ole kaikille vaihtoehto juuri sen epätarkkuuden vuoksi.

Olihan aamulla ruuhkaa! Koko Länsimetro on surullinen episodi kaikin puolin.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.