Muutoksia lähijunaliikenteen lipunmyyntiin 1.1.2018

HSL:n lippuja ei enää myydä VR:n automaateista ja VR:n asemien lipunmyynneistä 1.1.2018 alkaen. Vuoden 2017 puolella ostetuilla VR:n lähijunaliikenteen lipuilla voi matkustaa HSL-alueella, niin kauan kuin liput ovat voimassa.

Siuntion asema ja Tuusulan Jokelan asema siirtyvät vuodenvaihteesta lähtien HSL-alueeseen. Matkat Siuntion ja Jokelan asemilta HSL-alueen muille asemille voi maksaa 1.1.2018 alkaen HSL:n lipuilla. Vuoden 2017 puolella ostetuilla VR:n lähijunaliikenteen lipuilla voi matkustaa HSL-alueella, niin kauan kuin liput ovat voimassa.
Järvenpään alueella olevilla asemilla (Järvenpää, Ainola, Saunakallio, Haarajoki) voi matkustaa sekä HSL:n että VR:n lipuilla. Tämä koskee sekä kyytiin nousemista että kyydistä poistumista.
Myös Järvenpään sisäisillä sekä Järvenpäästä HSL-alueelle (Jokela, Kerava ja asemat Keravan eteläpuolella) kulkevilla matkoilla voi käyttää sekä VR:n että HSL:n lippua.

Lasten ikäraja yhtenäistyy

Lastenlipun ikäraja muuttuu VR:n lähiliikennealueella 1.1.2018. Jatkossa myös lähiliikenteen junissa kaikki alle 7-vuotiaat voivat matkustaa maksutta. Lastenlipun ostavat 7–16-vuotiaat. Ikärajat ovat siis jatkossa samat kuin HSL:n liikenteessä. Myös käytäntö lastenvaunujen kuljettamisesta yhtenäistyy: sekä HSL:n että VR:n lähiliikenteessä voi yksi aikuinen voi matkustaa lastenvaunujen kanssa maksutta 1.1.2018 alkaen.