Kaupunkipyörät saapuvat Leppävaaraan

Kaupunkipyöräpalvelu laajenee Leppävaaraan heinäkuun lopulla, kun alueen ensimmäisiä kaupunkipyöräasemia aletaan rakentaa. Leppävaaraan asennetaan yhteensä 32 pyöräasemaa. Myös Lystimäelle, Otaniemeen ja Hanasaareen tulee kaupunkipyöräasemat. Yhteensä uusia pyöräasemia rakennetaan siis 35. Käyttöön tulee 350 uutta kaupunkipyörää.

Pyöräasemien asennustyöt aloitetaan heinäkuun lopulla. Asemat asennetaan vaiheittain niin, että asemat otetaan käyttöön sitä mukaan, kun ne valmistuvat. Verkosto rakennetaan asema kerrallaan ja pyörät tulevat asemille heti, kun ne valmistuvat. Ensimmäiset pyörät tulevat käyttöön elokuun alussa.

Pyöräasemien käyttöönottoa voi seurata reaaliajassa HSL:n kaupunkipyörä-sivustolla. Pyöräasemat, jotka eivät ole vielä käytössä, näkyvät verkkopalvelussa harmaana kuvakkeena kesäkuun lopusta alkaen. Käytössä olevan pyöräaseman kuvake on keltainen ja sen ylänurkassa on tieto vapaiden pyörien määrästä.

Kaupunkipyöräpalvelu avautui Espoossa 2.5. Tällä hetkellä pyöräasemia on 70. Leppävaaran tulevat kaupunkipyöräasemat laajentavat Espoon ja Helsingin kaupunkipyöräverkkoa. Kaupunkipyörät ovat olleet suosittuja ja kauden alusta alkaen Espoossa on tehty keskimäärin yli 2 600 kaupunkipyörämatkaa päivässä, eli 3,8 matkaa jokaisella pyörällä päivittäin.

Kaupunkipyöräpalvelun käyttäjäksi rekisteröidytään osoitteessa https://kaupunkipyorat.hsl.fi/fi. Pyöräasemalta pyörän saa ajettavaksi rekisteröitymisen yhteydessä saatavalla pyöräilijätunnuksella ja pin-koodilla. Pyöräilijätunnuksen voi halutessaan korvata HSL:n matkakortilla.

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu toimii yhtenä kokonaisuutena. Pyörillä voi halutessaan ajaa kaupunkien välillä, Espoosta Helsinkiin tai toisinpäin. Pyöräilykausi kestää lokakuun loppuun saakka.

Kommentit

"Pyöräasemat, jotka eivät ole vielä käytössä, näkyvät verkkopalvelussa harmaana kuvakkeena kesäkuun lopusta alkaen."

En kyllä parhaalla tahdollakaan niitä siellä näe. Uutta arviota siitä milloin näkyy? Uutta arviota siitä milloin asemat ovat käytössä?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.