Matkakortti kannattaa vaihtaa uudeksi HSL-kortiksi vasta kuun vaihteen jälkeen

Matkakortteja oli vaihdettu HSL-korteiksi yli 126 000 kappaletta tiistaihin 30.10. puoleen päivään mennessä. Vilkas aloitus on aiheuttanut hitautta ja teknisiä ongelmia myynti- ja latauspisteiden järjestelmiin, joten kortin vaihtoon ei ole kiirettä.

HSL suosittelee, että asiakkaat lykkäävät matkakortinsa vaihtamista HSL-kortiksi kuun vaihteen yli. Varsinkin muiden kuin HSL:n omien palvelupisteiden myynti- ja latausjärjestelmät ovat vilkkaan korttien  aloituksen vuoksi kuormittuneet. Tämä taas aiheuttaa jonoja HSL:n palvelupisteisiin, joissa kuun vaihde on yleensäkin kiireistä aikaa.

Kortin vaihtamiseen on aikaa puolisen vuotta. Vanhat kortit toimivat siihen asti, kunnes HSL-alueella tulee käyttöön lippujen hinnoittelussa uusi vyöhykemalli. Sen on tarkoitus tapahtua ensi keväänä.

Vihreiden matkakorttien lataus automaatilla toimii normaalisti.  

Lue lisää korttien vaihdosta

Kommentit

Tiedonsiirto vanhalta kortilta uudelle ei toiminut, ja ainakaan R-Kioskin myyjä ei suostunut kautta lataamaan vanhalle kortille.

Hei, vanhaa korttiaan voi ladata HSL:n automaateissa 7.1.2019 asti.

Aika sekavaa on tiedottaminen ja se, että lipun hinta nousee lähes 10 prosenttia on mielestäni jo rikollista!

Väkisin vaihtoivat matkakorttini R-kioskilla, vaikka en olisi vielä halunnut. Eihän siinä muuta, kun kortti ei toimi kunnolla. Joudun hinkkamaan sitä kymmen minuuttia aina lukijassa ja bussihan odottaa luonnollisesti sen ajan. Oliko tuo vaihto tosiaankin pakko tehdä?

Enää ei toimi kännykässä uudella matkakortilla "Oma matkakortti"-sovellus. Mistä nyt näen ennen matkaa saldon?

Uuden HSL-kortin tietoja ei voi vielä voi tarkastaa Oma matkakortti -sovelluksessa. Tekniikka on kuitenkin työn alla, joten mahdollisuus tarkistaa tiedot sovelluksella tulee mahdolliseksi myöhemmin syksyllä.

Eli palvelu sitten huononi meidän osalta jotka kortit vaihdoimme.

Voiko tosta vihreästä kortista siirtää se arvo ja aika siihen uuteen korttiin? Vai pitääkö se ladata uudelle kortille vaihtamisen jälkeen?

Kyllä, vanhan kortin kausi ja arvo voidaaan siitää uudelle kortille.

Mikä tieto taas pitää paikkansa, yllä santte että vaihtoon aikaa puolivuotta, toisaalta kysymyksiä ja vastauksia sanotaan ...V
aihtamiseen on
useita kuukausia
aikaa,
mutta
vaihto
kannattaa tehdä
vuoden loppuun mennessä,

Siis kumpaa uskoa puolivuotta eteenpäin vai vuoden loppuun mennessä.

Hieman sekavaa tuo tiedoittaminen

Hei, pahoittelmme, jos olemme aiheuttanaat sekaannusta. Kyllä, korttien vaihtoon on puolisen vuotta aikaa. Vanhat kortit lakkaavat toimimasta, kun lippujen hinnoittelussa tulevat käyttöön uudet vyöhykkeet, ja se tapahtuu ensi keväänä. Näillä mennään!

Kuitenkin korttien vaihto ilmeisesti kannattaa, käyttäjän suosimasta lataustavasta riippuen, tehdä viimeistään vuoden vaihteen tienoilla: "Vanhojen korttien lataaminen HSL:n automaateissa onnistuu 7.1.2019 asti." (Lainattu "Kysymyksiä ja vastauksia" -dokumentista). Siis vanhaa korttia ei pystyne lataamaan 8.1.2019 alkaen, vaikka sillä olevalla arvolla tai kaudella voikin vielä matkustaa.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.