Reittioppaasta saa nyt tulostettua pysäkkikohtaisia aikatauluja

Asiakkaat ovat toivoneet, että HSL:n reittioppaasta saisi tulostettua linjojen pysäkkikohtaisia aikatauluja, ja nyt se on mahdollista. Tulostaminen käy seuraavasti.

•    Hae Reittioppaasta linja, jonka pysäkkikohtaisia aikatauluja haluat.  
•    Valitse listasta haluamasi pysäkki. Näin avautuu sivu, jossa lukee Aikataulu. Pysäkkikohtaisen viikkoaikataulun voi tulostaa painikkeella Viikkoaikataulu. Valitun yksittäisen päivän aikataulun voi tulostaa kuten ennenkin painikkeella Tulosta.

Huom! Tulostustoiminnolla ei voi vielä toistaiseksi hakea myöhemmin voimaan tulevia pysäkkiaikatauluja esimerkiksi aikataulujen muuttuessa. Tämä rajoite on hyvä pitää mielessä, joten aikataulussa näkyvä voimassaoloaika kannattaa aina tarkistaa.

 

Kommentit

One of my favorite trip planning tools is Google My Maps, which allows you to use Google Maps as a trip planner by creating a custom map and adding pins for multiple locations. Not only is a great because, well, it’s Google, but it can be used in several different ways: from initial brainstorming to creating a trip itinerary to navigating on the go https://www.tutuapp.software/.

Reittioppaasta ei voi tulostaa Mozilla Firefoxilla viikkoaikataulua. Kyseistä selainta käytettäessä näkyviin tulee ainoastaan mahdollisuus tulostaa päiväkohtainen aikataulu. Selaimen vaihto Internet Exploreriin auttoi, mutta edessä oli uusi ongelma: yiritin tulostaa viikkoaikataulun pysäkistä Reginankuja H4076. Järjestelmä tuotti aikataulun, jonka voimassaoloaika on ollut 13.8.2018-30.9.2018, eli päättynyt eilen. Ongelma toistui pysäkin H4077 kohdalla.

Reittiopas ja aikatauluhaku ovat liian vallitsevaan kellonaikaan perustuvia.
Mikäli suunnitelee jotain tulevaisuudessa tapahtuvaa matkaa, mutta juuri sillä kellonlyömällä ei sille matkalle tarvittava linja ole käytössä...käy niin, ettei sitä linjaa löydä ollenkaan. Samaa tapahtuu etusivun sinisessä ruudussa: Linjan numero tai nimi, hae aikatauluja kohdassa sekä vaaleanpunaisessa reittiopas osiossa.

Rasittavinta on se, että HSL:n uutisen kuvan tyyppinen näkymä ei ole käytössä noin kello 00 - 04, jolloin vuorokausi on jo vaihtunut mutta ei vielä liikennöintivuorokausi. Pitäisi olla mahdollisuus katsella eilisen aikatauluja, jolloin esimerkiksi perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 3.30 näkisi vielä perjantaiaikataulun, jossa tuolloin ajettavat lähdöt on.

Liikennöinti vuorokaudella ehkä väliä kuljettajille, mutta todellakaan ei matkustajille. Matkustajia kiinnostaa missä mikäkin linja ajaa kellon mukaan. Ja se pitää voida katsoa sekä etukäteen että sillähetkellä.

Tämäkin. Kokeilin lisätä lähelläsi/valitse lähtöpaikkasi ja suosikkisi/lisää paikka kohtiin uutta linjaa ja paikkaa. Juuri nyt linja ei kulje, mutta kulkee normaalisti lähi-pysäkiltä kyllä. Linjan aikataulu löytyi nyt, mutta en saa pysäkkiä ja linjaa lisätyksi talteen omiin lähelläsi ja suosikkisi ruutuihin. Eikö anna valita linjaa, kun aikataulun mukaan on lopettanut liikennöinnin tänään?

Miksi lähelläsi kohta näyttää vain juuri nyt liikennöivät, eikö se voisi näytää kaikki pysäkiltä kulkevat riippumatta siitä kulkeeko linja juuri nyt? Ehkä sitten sen saisi valituksi myös suosikiksikin?

Minä teen asioita silloin kun muistan ja ehdin - se voi olla vaikka kahdelta yöllä. Haluan voida suunnitella ETUKÄTEEN reittejä, lisätä talteen suosikkeja/lähtöpaikkoja, käyttää palvelua mihin kellonaikaan vaan !!!
Palvelut muka kehittyy, mutta mikäli tarjolla on vain juuri nyt palveluja se ei ole parannus vaan huononnus!

Voisitte palauttaa vanhaan mobiilireittioppaaseen kirjautumisen ja sitämyöten mahdollistaa vanhat Omat Pysäkit- ja Omat Reitit toiminnot, niin ei tarvitsisi paperitulosteita tulostella.

Tietokoneella kirjautuneena näkyy kyllä valitsemasi Omat linjat yhdellä sivulla...mutta siinä voi vaan tilata poikkeusinfoja ja liikennetiedotteita.
Siinä kohdassa pitäisi sen valitsemasi linjan numero olla linkki ko. linjan aikatuluun, edes!
Reittioppaassa on sentään Lähelläsi-kohta, jonne saa omat linjat / lähipysäkit...jos muistaa miten.
Jos taas erehtyy tietokoneella painamaan Käytä nykyistä sijaintia...niin sillä saa hurjia "tuloksia". Esim. juuri äsken: Olen Helsingin keskustassa, mutta väitti minun olevan Jyväskylässä.

Saisiko kehitettyä reittiehdotukselle ja aikataululle tulostuksen lisäksi valikkoon jakamisen sähköpostiin (esim. Gmail ym.) ja tallentamisen (esim. Drive) kuten monella HSL:n kaltaisella organisaatiolla on maailmalla ?

Kiitos tästä ohjeesta! Tulostus toimii nyt paljon paremmin kuin aikaisemmin, mutta parannettavaa löytyy edelleen. Esim. pysäkin H2237 kohdalla saa tulostettaessa ensin tyhjän sivun, jossa vain pysäkin nimi.

Kyseessä on aikatauluja Reittioppaaseen tuottavan julistegeneraattorin ominaisuus. Mikäli pysäkillä on niin paljon lähtöjä, että ne eivät mahdu yhdelle sivulle, pysäkin nimi tulee ensimmäiselle sivulle yksinään. Aikataulut ovat vasta seuraavilla sivuilla.

 

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.