Yli 30 kaupunkipyöräasemaa Leppävaaraan elokuussa

Kaupunkipyöräpalvelu laajenee Espoossa heinäkuun lopulta alkaen yhteensä 35 asemalla, joista 32 asennetaan Leppävaaran alueelle. Myös Lystimäkeen, Otaniemeen ja Hanasaareen tulee kaupunkipyöräasemat. Laajennuksen myötä käyttöön tulee 350 uutta kaupunkipyörää.

kaupunkipyörä


Espoon uudet kaupunkipyöräasemat asennetaan vaiheittain ja avataan sitä mukaa kun ne valmistuvat. Kaikki uudet asemat ja pyörät saadaan käyttöön elokuun alkupuolella. Sen jälkeen Espoossa on yhteensä 105 kaupunkipyöräasemaa.
Pyöräasemien käyttöönottoa voi seurata reaaliajassa Kaupunkipyörien  verkkopalvelun kautta. Pyöräasemat, jotka eivät ole vielä käytössä, näkyvät harmaana kuvakkeena. Käytössä olevan pyöräaseman kuvake on keltainen ja sen ylänurkassa on tieto vapaiden pyörien määrästä.
Espoossa kausi alkoi toukokuun alussa, ja joka kuussa on rekisteröitynyt noin 700 uutta käyttäjää. He ovat polkeneet keskimäärin yli 2200 kaupunkipyörämatkaa päivässä. Keskimääräinen ajoaika on Espoossa ollut 13 minuuttia. Helsingissä se vaihtelee 14-15 minuutin välillä. Kaikkiaan koko kaudeksi rekisteröityneitä molemmissa kunnissa oli heinäkuun puoleenväliin mennessä 45 500.
Kaupunkipyöräpalvelun käyttäjäksi voi rekisteröityä osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät. Pyöräasemalta pyörän saa ajettavaksi rekisteröitymisen yhteydessä saatavalla pyöräilijätunnuksella ja pin-koodilla. Pyöräilijätunnuksen voi halutessaan korvata HSL:n matkakortilla.
Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu toimii yhtenä kokonaisuutena. Pyörillä voi halutessaan ajaa kaupunkien välillä, Espoosta Helsinkiin tai toisinpäin. Pyöräilykausi kestää lokakuun loppuun saakka.
 

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.