Haagan bussiliikenne tihenee ja rautatieasemille pääsee entistä joutuisammin

Haagan bussilinjasto uudistuu syksyllä 2021. Linjalla 40 pääsee Elielinaukiolta Etelä- ja Pohjois-Haagan kautta Kannelmäkeen saakka. Linja muuttuu tiheästi ajettavaksi runkolinjaksi, jonka vuoroväli on arkisin ruuhka-aikoina noin 8 minuuttia. Päiväsaikaan bussit kulkevat sekä arkisin että viikonloppuisin 10 minuutin välein.

Linja 52 alkaa liikennöidä reittiä Kuninkaantammi - Kannelmäki - Huopalahden asema – Munkkivuori - Otaniemi. Bussit kulkevat aamusta alkuiltaan 10 minuutin välein ja muina aikoina enimmäkseen 15 minuutin välein.

Linjan 41 reitti lyhenee Kannelmäestä Pohjois-Haagan asemalle. Linja 43 Elielinaukiolta Kuninkaantammeen lakkautetaan ja lähibussin 33 reitti Haagassa muuttuu.

Muutosten tavoitteena on selkeyttää Haaga–Kannelmäki -alueen säteistä bussilinjastoa sekä parantaa liityntäyhteyksiä rautatieasemille. Kun linja 40 jatkuu Kannelmäkeen, lähes kaksi kolmasosaa Haaga-Kannelmäki -alueen asukkaista asuu korkeintaan 400 metrin etäisyydellä bussipysäkeistä. Linja 52 tarjoaa jatkossa tiheitä yhteyksiä sekä Kannelmäen että Huopalahden asemille.  

Uusien linjojen on tarkoitus tulla käyttöön, kun vuoden 2021 syysliikenne alkaa.   

HSL suunnitteli uuden linjaston tiiviissä vuorovaikutuksessa Haagan ja Kannelmäen asukkaiden kanssa. Suunnitelmasta oli mahdollista antaa palautetta muun muassa blogissa sekä asukastilaisuudessa. Linjastosuunnittelijat muokkasivat luonnosta kommenttien perusteella työn kuluessa.  

 

Kommentit

Kai 52 edelleen kiertää Ulvilantien ympyrän?

Mikä uudistus turvaa matkat Oulunkylän asemalta etelään Oulunkyläntielle ilman linjaa 52?

No ei siihen S-market kulmaan enää busseja mahdukkaan. Tukossa on risteys. Miten se ratikka alkaa kulkee ? Taidan olla jo haudassa

TAAS huononnetaan yhteyksiä Maunulasta, kun 52 muutetaan tuolle reitille! Miksi Maunulan yhteydet romutetaan vähän kerrassanán, ensin poistettiin 62, sitten 51 ja nyt 52???? Mitä pahaa maunulalaiset ov at HSL:lle tehneet? Maunulasta on aiemmin ollut hyväöt yhteydet, vaikka ei ole radan varrella, mutta pian ei ole.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.