Helsingin seudulla yksi maailman suosituimmista kaupunkipyöräjärjestelmistä

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräjärjestelmä on yksi maailman suosituimmista, kun vertaillaan, kuinka monta matkaa yhdellä pyörällä tehdään yhden päivän aikana.

Asia selviää Helsingin kaupungin liikennelaitoksen HKL:n julkaisemasta tiedotteesta (linkki tiedotteeseen). HKL on teettänyt selvityksen, jonka avulla suosioon vaikuttavia tekijöitä voidaan tunnistaa.

Helsingissä menestystä selittävät muun muassa edullinen hinta, mahdollisuus palauttaa pyörä myös täydelle asemalle ja se, että pyöräily on Suomessa ”kansalaistaito”. Vertailussa mukana olleet maat ovat painottuneet Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Tänä vuonna kaupunkipyöräjärjestelmä laajenee myös Helsingin pohjois- ja itäosiin, jonne avataan 88 uutta pyöräasemaa. Samalla käyttöön tulee 880 uutta pyörää.

Kommentit

Vielä kun näitä "arjen sankareita" ei tarvitsisi henkensä uhalla väistellä jalkakaytävillä ja jaetuilla kevyenliikenteenväylillä. Ajokortti pakolliseksi kaupunkipyöräilijöille. Nämäkin oli ennen ilmaisia, nyt saa maksaa siitä, että on Alepan liikkuva mainostaulu. Oi tätä edistystä!!!

Pyöräjärjestelmä on kyllä oikein hyvä ja toimiva ja tuo, että täydelle asemalle voi palauttaa on aivan ensiarvoisen tärkeä ominaisuus. Mutta se, että montako matkaa yhdellä pyörällä yhdessä päivässä tehdään ei kyllä mitenkään automaattisesti kerro järjestelmän suosituimmuudesta saati parhaudesta maailmassa vaan siitä, että niitä pyöriä on saatavilla koko ajan liian vähän... Hyvin usein edessä on se tilanne, että esimerkiksi asemien lähistön pyörätelineet ovat tyhjänä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.