HSL:n hallituksen päätöksiä 17.9.2019

HSL:n hallituksen lausunto yhtymäkokoukselle tarkastuslautakunnan vuoden 2018 arviointikertomuksen johdosta

Hallitus päätti antaa syysyhtymäkokoukselle liitteen mukaisen lausunnon lautakunnan tarkastuslautakunnan vuotta 2018 koskevasta arviointikertomuksesta. Lisäksi hallitus ehdottaa syysyhtymäkokoukselle, että se merkitsee lausunnon tiedoksi.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Matkalippujen jälleenmyyntiperusteista päättäminen

Hallitus päätti hyväksyä HSL:n uudet lipunmyyntiperiaatteet. Uusien periaatteiden mukaan HSL ei enää maksa erillistä myyntiin perustuvaa palkkiota jälleenmyyjille HSL:n lippujen myynnistä. Hallitus myös seuraa uusien jälleenmyyntiperusteiden vaikutuksia HSL:n lipunmyyntiin ja eri asiakasryhmiin. Lisäksi hallitus päättää myöhemmin erikseen periaatteiden soveltamisesta HSL:n omissa palvelupisteissä ja jäsenkuntien perustamissa HSL-palvelupisteissä tapahtuvaan myyntiin.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

HSL:n myyntipisteverkoston käyttöoikeussopimuksen toteuttajien valinta

Hallitus päätti valita HSL:n myyntipisteverkoston käyttöoikeussopimuksen toteuttajiksi 1.1.2020 lähtien ryhmittymän HOK-Elanto Liiketoiminta Oy ja Varuboden-Osla Handelslag, R-kioskin ja Kesko Oyj:n. Sopimus on voimassa viisi vuotta ja mahdolliset optiovuodet. Käyttöoikeussopimuksen toteuttajat voivat myyntipisteissään myydä kerta- ja vuorokausilippujen lisäksi myös HSL-kortin latauspalveluita.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Korttitapahtumien tilityspalvelujen hankinta

Hallitus päätti valita Visa- ja Mastercard-korttien tilityspalveluiden toimittajaksi Nets Oy:n ja hyväksyä hankinnan arvioiduiksi kokonaiskustannuksiksi neljän vuoden mukaan laskettuna noin 8 miljoonaa euroa. Palvelusta aiheutuvat todelliset kustannukset riippuvat korttitapahtumien määrästä. Lisäksi hallitus päätti sulkea Elavon Finance Serviced Dacin pois tarjouskilpailusta, koska tarjous ei vastannut tarjouspyynnön vaatimuksia.

Hankintaa koskeva sopimus laaditaan erikseen.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Hallituksen ja yhtymäkokouksen kokousajat vuonna 2020

Hallitus päätti vuoden 2020 hallituksen kokousten, iltakoulujen ja yhtymäkokousten ajankohdat.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Kommentit

Mä ainakin kaipaan palvelua ihmisen kanssa. Ei ole kiva jos koko elämä pyörii netissä. Noita R-kioskeja on onneksi tosi paljon. https://www.ishowbox.vip/

Saa nähdä vaivautuuko hsl edes kommentoimaan koko kohua täällä!

Olemme julkaisseet tänään tiedotteen, jossa kerrotaan aiheesta tarkemmin. Sen voi lukea täältä

 

Huono päätös.
Mikä on aiheuttanut näin paljon lisäkustannuksia, että kaikesta yritetään löytää keinoja vähentää menoja? Jopa silloin, kun se on asiakkaille haitaksi?

googleen kun laittaa hakuun hsl johto löytyy koko paikan johtajat, ei muuta kuin suoraan heille s-postia asiasta.

Ennen lippu-uudistusta mahdollisuus kuukausilipun ylläpitoon suoraveloituksella poistettiin. Sillois sanottiin sen palautuvan uudistuksen jälkeen. Nyt olisi hauska tietää koska tämä tapahtuu? HSL-sovelluksessa tämä on jo mahdollista, koska tuo joustava kuukausitilaus tulee muidenkin kuin uusimpien Apple- tai Google/Android-puhelimien käyttäjien saataville?

Miten HSL turvaa jatkossa käteisasiakkaiden yhdenvertaiset mahdollisuudet ostaa lippuja ja ladata arvoa? Lippuja ei enää myydä käteisellä junissa eikä monellakaan asemalla ole käteistä rahaa (varsinkaan seteleitä) vastaanottavia automaatteja.

Arvon lataaminen automaatilla on jo nyt naurettavaa pelleilyä, kun arvoa voi ladata vain setelimääriä (täysiä 5€) mutta lataus on kuitenkin maksettava kolikoilla.

Tämä on ennenkaikkea yksityisyydensuojakysymys. Matkalippujen ostamisesta ja matkustamisesta julkisessa liikenteessä ei saa muodostua yhteiskuntaan seurannan välinettä, ei ainakaan ilman että siitä säädetään nimenomaisesti laissa.

Vain käteismaksulla voi matkalipun ostaa niin, että siitä ei tallennu tietojärjestelmiin pysyvää, henkilöön yhdistettävää jälkeä.

Mä ainakin kaipaan palvelua ihmisen kanssa. Ei ole kiva jos koko elämä pyörii netissä. Noita R-kioskeja on onneksi tosi paljon.

Koska inva-alennus tulee mobiilin? Helpottaisi elämä huomattavasti jos matkakortti unohtuu kotiin niin ei tarvisi ostaa aikuisen lippua mobilissa kun on kerran oikeutettu inva-lippuun.

Nyt on tehty todella huono päätös!

Tuota päätöstä ei olisi pitänyt tehdä ennenkuin on mahdollista lataa netistä kautta ja rahaa. Tosin silloinkaan kaikilla ei olisi sitä mahdollisuutta!

Näin suomalaisena Suomessa asuvana minulla on jopa mahdollista ladata Tallinnan matkakorttiin rahaa netistä, mutta ei HSL:n!!!

Mikäli maksu tulee yksityisiin myyntipisteisiin, mutta ei HSL:n omiin myyntipisteisiin niin meidän, joilla on mahdollisuus käydä niissä niin menkäämme sinne latamaan matkakorttimme!

Lippu-uudistuksen myötä huononsitte erittäin paljon 14 vrk:n lipun hintaa eli se nousi lähes 40 % lippulajista riippuen. Niin lyhyttä jaksoa ei enää kannata ostaa vaan nykyään on ostettava aina n. 28-35 pv:n lippu, jotta se kannattaa ostaa. Joka kerta on tarkasti harkittava ja suunniteltava pari kuukauden jaksot eteenpäin eli millaisia jaksoja ostaa. Mahdollisuutta ei ole ostaa esim. 2 kk tai pidempiä jaksoja. Meitä, jotka eivät lataa kautta lomanajaksi on paljon.

Olemme pahoillamme, että nettilataus ei ole vielä käytössä. On aivan totta, että olemme tässä asiassa hieman jäljessä. Teemme parhaamme, että nettilataus olisi käytössä mahdollisimman pian.

Eli milloin? Aikoinaan lupasitten nettilataus mahdollisuuden lippu uudistuksen jälkeen...ainoa mitä ette kertoneen on tapahtuuko se samana vuonna kuin itse lippu uudistus vai 2-3 vuoden kuluttua vasta. Tämä olisi teidän normaalia toimintaa. Missä syy siihen että olette saamattomia tämän asian kuntoon ja palvelun käyttöotossa?

Matkakortin lataamisesta ei saa veloittaa MISSÄÄN myyntipisteessä senttiäkään. Sen pitää olla ilmaista nyt ja aina.
Mitä ihmeen (Urho Kekkosen sanoin) saatanan tunareita siellä oikein on näitä päätöksiä tekemässä?

No, jos HSL haluaa olla osaltaan LISÄÄMÄSSÄ yksityisautoilua alueellaan niin kyllä se näillä päätöksillä onnistuu.

Milloin matkustajat pääsevät ostamaan matkakortilleen aikaa tai lataamaan kortille rahaa netin kautta?

Tämä on parhaillaan testivaiheessa, ja teemme parhaamme, että saisimme palvelun käyttöön mahdollisimman pian.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.