HSL:n OpenMaaS-myyntirajapinnan lippuvalikoima laajeni syyskuussa

HSL:n OpenMaaS-lipunmyyntirajapinnan valikoima kasvoi elo- ja syyskuussa, kun rajapintaan tuotiin tarjolle kehyskuntalaisten aikuisten 30 vuorokauden kausilippu ja sen lisävyöhykeliput sekä HSL-kuntien 70 vuotta täyttäneiden asukkaiden lippu, jolla voi matkustaa alennettuun hintaan arkisin ja viikonloppuisin kello 9–14. HSL:n tavoitteena on tuoda rajapintaan myös opiskelijaliput lähiaikoina.

Jo aiemmin lipunmyyntirajapinnassa on ollut myynnissä aikuisten ja lasten kerta- ja vuorokausiliput, HSL-kuntien asukkaiden aikuisten 30 vuorokauden liput ja huhtikuussa 2019 käyttöön otettu lisävyöhykelippu.

OpenMaas-lipunmyyntirajapinta mahdollistaa MaaS-operaattoreille ja muille HSL:n mobiililippujen myynnistä kiinnostuneille toimijoille joukkoliikennelippujen välittämisen tai paketoimisen osaksi omaa palvelutarjontaansa.

Kehyskuntasopimus tuo halvemmat liput myös HSL-alueen ulkopuolelle

HSL on solminut usean Helsingin seudun kehyskunnan kanssa sopimuksen, jonka perusteella kehyskunnan asukkaat voivat ostaa HSL-alueen aikuisten kausilippuja samaan hintaan kuin HSL-kunnissa asuvat. Lippuja on tarjolla kaikille HSL:n vyöhykkeille ABCD. Lippuyhteistyösopimus kattaa Hangon, Hausjärven, Inkoon, Karkkilan, Lohjan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Porvoon, Pukkilan, Raaseporin ja Vihdin asukkaat.

Sekä kehyskuntalaisten kausiliput että 70+ -liput ovat henkilökohtaisia alennushintaisia lippuja. Niihin sovelletaan liikennepalvelulain mukaista puolesta-asiointia, jossa asiakas valtuuttaa MaaS-operaattorin ostamaan lipun puolestaan.

Kaikki HSL:n OpenMaas-rajapinnassa myytävät liput ovat samanhintaisia kuin HSL:n omissa matkakortti- ja mobiilikanavissa myytävät liput.

HSL:n avointen rajapintapalveluiden hyödyntäminen on maksutonta. Vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin löytyy rajapinnan kehittäjäportaalista osoitteesta https://sales-api.hsl.fi/.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.