HSL:n osavuosikatsaus: matkustajamäärät kasvussa

HSL:n matkustajamäärät ovat kasvaneet vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana. HSL:n joukkoliikenteessä oli tammi–huhtikuussa 1,9 prosenttia edellisvuotta enemmän matkustajia.

Osavuosikatsauksen perusteella lipputuloja arvioidaan kertyvän koko vuonna 378 miljoonaa euroa eli 1,6 prosenttia talousarviossa ennakoitua enemmän. Tärkeimpänä syynä kasvuun on matkustajamäärien suotuisa kehitys.

Osavuosikatsaus perustuu neljän ensimmäisen kuukauden toteutuneisiin tuloihin ja menoihin. Lisäksi mukana on vuositason ennuste, johon sisältyy tässä vaiheessa vuotta aina epävarmuutta. Tänä vuonna lipputulojen ennakoiminen on tavanomaistakin vaikeampaa, sillä HSL:n lippujen hinnoittelu muuttui merkittävästi huhtikuun viimeisenä viikonloppuna, kun uudet vyöhykkeet otettiin käyttöön.

”Vyöhykeuudistuksesta on vielä niin lyhyt aika, ettemme pysty tekemään luotettavia johtopäätöksiä uudistuksen vaikutuksista lipputuloihin. HSL:n tulos näyttää kuitenkin vakaalta, sillä matkustajamäärät ovat kasvussa ja operointikustannukset ovat jäämässä budjetoitua pienemmiksi”, Suvi Rihtniemi toteaa.

Toimintakulujen arvioidaan olevan 746 miljoonaa euroa ja alittavan talousarvion 8 miljoonalla eurolla. Säästöt tulevat liki kokonaan joukkoliikenteen operointikustannuksista, joiden arvioidaan jäävän 1,5 prosenttia alle talousarvion.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.