Kausilipun jatkuva säästötilaus pian HSL-sovelluksessa

Jatkuva säästötilaus on edullisin tapa ostaa kausilippu, kun matkustat säännöllisesti. Lippu ostetaan HSL-sovellukseen, ja se on aina voimassa, ilman että sinun tarvitsee erikseen muistaa ladata lippu.

HSL-sovelluksen päivitetty versio, jossa on mukana jatkuva säästötilaus, on saatavissa sovelluskaupoista parin seuraavan viikon aikana. Päivitys tulee jakeluun porrastetusti. 

Säästötilauksella matkustat ilmaiseksi yli kuukauden vuodessa. Normaalihintaiseen 30 vuorokauden kausilippuun verrattuna säästät:

  • AB-lipusta 6,70 euroa kuukaudessa ja 80,40 euroa vuodessa 
  • ABC-lipusta 12,50 euroa kuukaudessa ja 150 euroa vuodessa
  • ABCD-lipusta 17,40 euroa kuukaudessa ja 208,80 euroa vuodessa. 

Maksu veloitetaan maksukortiltasi automaattisesti 30 vuorokauden välein. 

Voit hankkia kausilipun jatkuvan säästötilauksen, jos

  • kuulut asiakasryhmään aikuinen ja 
  • asut jossakin HSL:n jäsenkunnassa eli Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Vantaalla, Siuntiossa, Kirkkonummella, Sipoossa, Keravalla tai Tuusulassa. 

Sitoudut tilaukseen vuodeksi, eli jos irtisanot tilauksen, ennen kuin lippu on ollut voimassa 360 vuorokautta ja 12. maksu on veloitettu maksukortiltasi, sinulta veloitetaan irtisanomismaksu:
•    29 euroa AB-, BC- ja D-lipuista
•    39 euroa ABC-, CD-, BCD- ja ABCD-lipuista.

Kun tilaus on ollut voimassa vähintään 360 vuorokautta, se jatkuu automaattisesti. Voit kuitenkin halutessasi lopettaa tilauksen ilman irtisanomismaksua.

Voit muuttaa jatkuvan tilauksen vyöhykkeitä maksutta HSL-sovelluksessa. Muutos tulee voimaan seuraavan 30 vuorokauden jakson alusta, ja se pitää tehdä vähintään 7 vuorokautta ennen kuin uusi 30 vuorokauden jakso alkaa. 

Kommentit

Olisi kohtuullista että ajattelisitte myös tyttömiä ja työttömiksi jääneitä . Itse muutin työn perässä Vantaalle ja ostin säätölipun koska käytin bussia ja junaa lähes joka päivä , jäin yllättävästi työttömäksi .. säästölipun perumisesta 29€ peruuttamismaksu aika kohtuuton

Minkä takia tämä lippu ei ole silleen että lapsi voisi käyttää tätä

Lasten lipusta saa 50 prosenttia alennusta jo muutenkin, eli ei kahta alennusta päällekkäin.

Vaihtuuko jatkuvan säästötilauksen hinta halvempaan (esim. 139 -> 124) automaattisesti vuoden vaihteessa kun lippujen hinnat tippuvat?

Jatkuvan säästötilauksen hinta päivittyy vuoden vaihteessa seuraavan 30 vuorokauden veloitusjakson alusta.

Hei, milloin tämä uusi säästölippu on android-sovelluksessa? Päivitin juuri sovelluksen puhelimeeni, jotta saisin uuden jatkuvan säästölipun, mutta ei tuota vielä pysty ostamaan.

Ihan näinä päivinä, eli viimeistään pe 15.11. päivitys saadaan jakoon viimeisimipiinkin puhelimiin.

Itsekkin kyllä kaipaisin kortille vastaavaa, mutta otan kyllä tuon sovellukseen, vaikka HSL on aiemmin maininnut että tulee kortille myöhemmin mahdolliseksi, niin en luota siihen että tulisi vuoden sisällä tuo, HSL:n nopeuden tuntien.

Ja miksi vain sovelluksen kautta? Tämä tarvitaan myöskin "kortin" omanaisuudeksi. Ei kaikilla ole varaa maksaa kerralla useita satasia ns. vuosilipusta. Eli milloin tämä säästötilaus saadaan matkakortin ominaisuudeksi?
Sekä nettilataus toimimaan, ei voi olla mahdoton ominaisuus!

Kausilipun jatkuvan säästötilauksen käyttöönottoa on edeltänyt intensiivinen kehitystyö ja testaus, jotta voidaan varmistaa lipun virheetön toiminta ja laskutuksen oikeellisuus. Säästötilaus tuotiin ensin HSL-sovellukseen, joka on taustajärjestelmiltään hieman joustavampi kuin HSL-kortin taustajärjestelmät. Jatkuva säätötilaus on tulossa myös HSL-kortille netissä ladattavaksi. Nettilataus saadaan ensin, näillä näkymin ensi vuoden alussa, mutta HSL-kortin jatkuvan säästötilauksen tarkkaa aikataulua en valitettavasti pysty vielä sanomaan.

Kännykkäsovelluksen käyttäjänä ja veronmaksajana kiitän tästä ja olen odottanut tätä. Pidän tosi paljon HSL:n sovelluksesta ja sen käyttäjiä löytyy tuttavapiiristä ulkomaita myöten. Helsinkiläisenä olen myös erittäin tyytyväinen uuteen vyöhykeuudistukseen ja sen mukanaan tuomaan laajaan matkustusalueen käyttöön. Käytän AB vyöhykettä ja se sopii minulle erittäin hyvin. Ja tämä ei ole HSL:n maksama mainos vaan käyttäjän kokemus ja kiitos.

Kannattaa huomata, että matkakortille voi ladata vuoden pituisen kausilipun, joka on suunnilleen samanhintainen (muistaakseni muutamia senttejä halvempi) kuin tämä säästötilaus. Säästötilauksen hyötynä on joustava irtisanominen vuoden käytön jälkeen. Itse pysyn matkakortin käyttäjänä, koska puhelimesta loppuu melko usein akku kesken päivää ja matkakortin saa taskusta nopeammin kuin sovelluksen auki eikä tarvitse keskeyttää puhelimen tärkeämpää käyttöä.

Windows-puhelimeen ei mikään taho enää tee sovelluksia eikä Microsoft itsekään enää tue tai kehitä Windows-puhelimia. Hanki Android-puhelin tai Applen puhelin.

Tämä siis vastauksena käyttäjälle P_J_L

En mielestäni puhunut kommentissani mitään Windows-puhelimen käyttäjistä. Eihän tuo HSL-sovellus taida toimia edes vanhemmissa Android/Apple-puhelimissa. On ymmärrettävää että tuota HSL-sovellusta ei ole kehitetty kuin yleisimmille puhelimen käyttöjärjestelmille, mutta tuo jatkuva säästötilaus pitäisi olla mahdollista hankkia muutenkin kuin tuon HSL-sovelluksen kautta. Aikaisemmin oli esimerkiski hyvin toimiva suoraveloitus, minkä käyttöä olisi mielestäni voinut jatkaa pitempäänkin.

Vanhoista Androideista en osaa sanoa, mutta iOSin puolella HSL-appi vaatii käyttisversiota 9, joka toimii iPhone 4S:stä alkaen - siis kesän 2011 jälkeen julkaistuissa iPhoneissa. Ei kovin paha vaatimus minusta.

Kyse ei ole siitä, mikä puhelin kenelläkin on käytössä. Kyse on verorahoilla tuetun palvelun hinnoittelusta, jossa pitäisi olla kaikkille mahdollisuus myös palvelun alimpaan hintaan. Nyt sitä ei ole tarjolla kuin HSL-sovellusten käyttäjille ja sen hankkiminen muulla tavalla olisi pitänyt tehdä mahdolliseksi samaan aikaan kuin HSL-sovelluksessa.

Ja koskahan tämä tulee mahdolliseksi muillekin kuin vain Apple- tai Google-puhelimen käyttäjille. Verorahoilla tuetun toiminnan pitäisi kohdella kaikkia HSL:n asiakkaita tasapuolisesti, eikä suosia voin tiettyä käyttäjäryhmää.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.