Kävelykilometrikisassa käveltiin yli 15 kertaa maapallon ympäri

Valtakunnallinen kävelykilometrikisa houkutteli mukaan 4 005 jalankulkijaa. Jokainen osallistuja käveli keskimäärin 154 kilometriä. Kisaa käytiin 15.8.–30.9.

HSL:n ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin järjestämään Kävelykilometrikisaan osallistui 1 348 joukkuetta ja 4 005 kävelijää. Kilometrejä kertyi 617 646 eli yli 15 kierrosta maapallon ympäri. Viime vuonna HSL:n käynnistämässä kisassa oli mukana 665 joukkuetta ja 2 739 kävelijää. Kilometrejä kertyi 279 610. Joukkueiden ja jalan kuljettujen kilometrien määrä siis yli kaksinkertaistui edellisvuodesta. Kävelykilometrikisan tavoitteena on kannustaa ihmisiä kävelemään enemmän myös arjen matkoilla.

Yksilösarjan voittajalle Mothylille kilometrejä kertyi huikea määrä, 2 045. Piensarjassa eli 2–24 henkilön joukkueiden sarjassa voiton vei Hjykopet, jonka yhdeksän hengen joukkueessa kukin jäsen käveli keskimäärin 495 kilometriä. Yhteensä he kävelivät 4 456 kilometriä. Suursarjassa kisasivat vähintään 25 osallistujan joukkueet. Sarjan voitti sama joukkue kuin viime vuonna, eli Pokemon Go Seniorit, jonka 106-henkiselle joukkueelle kertyi 32 764 kilometriä, keskimäärin 309 kilometriä osallistujaa kohti. Tuloksiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa https://kavelykilometrikisa.fi/.

Kisa innosti kävelemään

Kisa innosti kävelemään niin yksilökisaajia kuin työyhteisöjen ja harrastusporukoiden muodostamia joukkueita. Yksilösarjassa suuriin kilometrimääriin yltäneet kilpailijat kertoivat tekevänsä pitkiä ulkoilulenkkejä koiransa kanssa useamman kerran päivässä. Tämän lisäksi yksi kertoi kulkevansa kaikki asiointimatkat kävellen. Toinen puolestaan sanoi tekevänsä työtä, jossa liikkuu paljon jalkaisin.

”Leikkimielisen kisailun tavoitteena on innostaa ihmisiä kulkemaan jalan – myös arkisilla matkoilla. Kävely on erinomaista hyötyliikuntaa, jota saa kertymään vaikkapa jalankulusta asemalle osana päivittäisiä joukkoliikennematkoja tai kävellen tehdyistä asiointi- tai harrastusmatkoista”, kertoo HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen.

”Terveysvaikutusten lisäksi kävely tuottaa muutakin hyvää; se on erittäin ilmastoystävällinen kulkutapa”, toteaa Traficomin ylitarkastaja Kati Hyvärinen.

Kävelykilometrikisan teknisenä alustana toimii Pyöräilykuntien verkoston toteuttama pyöräilyn Kilometrikisa.fi-palvelu, joka on räätälöity Kävelykilometrikisan tarpeisiin.

Kuvituskuva

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.