Kerro mielipiteesi Haagan linjastoluonnoksesta 3.11. mennessä

HSL on laatinut luonnoksen Haagan linjastosuunnitelmasta. Voit kommentoida suunnitelmaa sunnuntaihin 3.11. asti. Luonnokseen voi tutustua blogissa. HSL toivoo, että myös mielipiteet suunnitelmasta kerrotaan juuri blogin kautta.

Jotta voit kommentoida suunnitelmaa, sinun ei tarvitse olla Haagan asukas. Myös sellaisten, jotka muuten liikkuvat alueella usein, kannattaa kertoa mielipiteensä.

Voit kertoa mielipiteesi suunnitelmasta myös HSL:n palautejärjestelmän ja asiakaspalvelun kautta.

Kun kommentointiaika on päättynyt, HSL:n suunnittelijat käyvät palautteen läpi. HSL viimeistelee suunnitelman vuoden loppuun mennessä. Tavoitteena on, että uusi linjasto tulisi käyttöön elokuussa 2021.

Runkolinjan on tarkoitus korvata nykyisiä linjoja

Luonnos koskee Haagan ja Kannelmäen bussilinjoja 33, 37, 40, 41, 42, 43, 52 ja 431. Keskeisin muutosehdotus nykyiseen linjastoon on se, että linjat 40, 41 ja 43 korvattaisiin runkolinjalla. Sen on tarkoitus liikennöidä tiheästi keskustasta Etelä- ja Pohjois-Haagan kautta Kannelmäkeen.  

Kun HSL laati luonnosta, se käytti apunaan esimerkiksi Haagan liikkumiskyselyä ja blogiin tulleita kommentteja sekä aiempia asiakaspalautteita.

Suunnitelman tavoitteena on selkeä linjasto, joka tarjoaa entistä parempia liityntäyhteyksiä ja jota matkustajien on helppo käyttää.

Asukastilaisuus suunnitelmasta Pohjois-Haagassa 24.10.

HSL järjestää linjastosuunnitelmasta asukastilaisuuden torstaina 24.10. kello 18–19.30 Valkean talon auditoriossa. Osoite on Ilkantie 4, Helsinki.

Tilaisuus alkaa HSL:n esityksellä. Sen jälkeen on aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

Linjastosuunnitelman blogi
 

Kommentit

Kun muutin 2010-luvan alussa "vanhaan" Kuninkaantammeen, toivotti HSL minut tervetulleeksi lakkauttamalla sen ainoan aluetta palvelleen linjan 4x. Lakkautetun linjan tilalle tuotiin lopulta Vantaan linja 4xx, joka kävi harvakseltaan kääntymässä silloisen Editan edessä.

Aika kului ja tuon Vantaan linja 4xx lopetti poikkeamisen Kuninkaantammeen. Tilalle lupailtiin joku linja sitten joskus. Kun tuo kallis joukkoliikennekatu Hakuninmaalta Kuninkaantammeen lopulta valmistui, rupesi 43 jatkamaan Kuninkaantammen saakka - kiitos siitä!

Nyt on linja 43 liipasimella ja tilalle on tulossa kannelmäkiläisiä palveleva uusi uljas runkolinja. Kuninkaantammen asukkaita lämmittänee ajatus, että kannelmäkilsten yhteydet saattavat parantua ja että ehkä jo 5+ vuoden päästä mahdollisesti valmistuu uusi liittymä Hämeenlinnanväylälle ja aloittaa uusi Kuninkaantammea palveleva linja. Kuten tuosta historiankeratuksestani käy ilmi, tämä on vallitseva tapa hoitaa asuita: lopetetaan ensin aluetta palveleva linja ja tuodaan tilalle jotain sitten joskus.

Kaikesta siitä huolimatta, mitä HSL on aktiivisesti tehnyt saadakseen minut lopettamaan joukkoliikenteen käytön, jaksan vielä uskoa, että joskus sinnekin erehtyy töihin joku, jolla on asioista kokonaisvaltaista näkemystä. Sitä odotellessa ilmoittaudun jo ilmaan heitetyn ajatuksen kannattajaksi, jossa linjaa 56 jatketaan Kannelmäestä Kuninkaantammeen siihen saakka (lue 10 vuokdeksi) kunnes uusi Hämeenlinnanväylän liittymä valmistuu ja pistää linjastot taas uusiksi.

Jos linja 41 poistuu, poistuu myös suora yhteys sairaaloihin ja Kamppiin.
Ei hyvä!

Linjan 40 muutos aiheuttaa Lassilalaisissa suurta murhetta. Mm. vanhempi sukupolvi on iät ja ajat tottuneet lähtemään asemalta esim. Mannerheimintien tai sen lähellä oleviin palveluihin ja työpaikkoihin. Nyt kulun vaikeuttaminen aiheuttaa monenlaisia murheitä iäkkäille ja myös työssäkäyville. Aivan varmaa on myös, että linjan 40 lopettaminen Pohjois-Haagan asemalta lisää kaupungin ympäristölinjausten vastaisesti yksityisautoilua.

Tarkoitus on siis pilata suora bussiyhteys Riistavuoren palvelukeskuksesta
Helsingin keskustaan? Samoin rakenteilla olevan senioritalon yhteys jää
pois. Ei voi ajatella, että Riistavuoren nurkilta kaikkien pitäisi kävellä ensin
Palokaivon aukiolle päästäkseen menemään keskustaan.Hyi hävetkää!!

Eikös sieltä kannata keskustaan mennä junalla, kun Huopalahden asema on ihan vieressä?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.