Nobina Finland Oy ja Helsingin Bussiliikenne Oy voittivat linjoja HSL:n kilpailutuksessa

Päästöttömät täyssähköbussit jatkavat yhä linjalla 55.

Nobina Finland Oy on voittanut HSL:n kilpailussa linjojen 55, 71, 71N, 78 ja 78N liikennöinnin 1.1.2020 alkaen. Helsingin Bussiliikenne Oy:lle siirtyvät ensi vuoden alusta lähtien linjat 63 ja 69. Linjoja on ajanut aiemmin Transdev Helsinki Oy. Lisäksi Helsingin Bussiliikenne Oy jatkaa linjan 70 liikennöitsijänä.

HSL:n hallitus päätti liikennöitsijöistä 18.12.2018 käynnistetyn tarjouskilpailun perusteella. HSL:n ja Nobina Finland Oy:n sopimus linjan 55 hoidosta on vuoden mittainen. Muilla kilpailuissa mukana olleilla linjoilla sopimukset ovat seitsemän vuoden pituisia.

Linjalla 55 jatkaa aiempaan malliin myös viisi Linkker-merkkistä täyssähköbussia, jotka ovat täysin päästöttömiä. HSL vuokraa bussit liikennöitsijälle. Kaikki kilpailutetuille linjoille tulevat uudet bussit on varustettu muun muassa matkustamon ilmastoinnilla sekä USB-latauspistokkeilla.

Kilpailussa oli mukana kaiken kaikkiaan 69 bussin liikenne, joilla liikennöidään noin 4,4 miljoonaa kilometriä vuodessa. Kilpailutetun liikenteen osuus on noin viisi prosenttia HSL:n tilaaman bussiliikenteen automäärästä ja linjakilometreistä.

Kilpailutettujen linjojen liikennöintikustannukset ovat noin 16,9 miljoonaa euroa vuodessa, mikä on noin 0,6 miljoonaa euroa vähemmän kuin aiemmin.

Kommentit

70 bussille tosiiaan toivoisin myöhäisempiä lähtöjä ja viikonloppu lähtöjä myös.

Hei
Voiko 74 palata ennalleen Transdev liikenteeseen? 74 bussi kulkki Transdev liikenteessä.
Savonlinja liikenne bussit ovat samoja.

Miksi 70 bussi ei kulje viikonloppuina?Parempi 70 bussi kulkisi myös viikonloppuina,koska päästään toiseen paikaan nopeammin ja kätevää.

Hei hsl

Mitä tarkoittaa seuraava lause joka on poimittu yllä olevasta kirjoituksesta
**************
Kaikki kilpailutetuille linjoille tulevat uudet bussit on varustettu muun muassa matkustamon ilmastoinnilla sekä USB-latauspistokkeilla.
****************
Tarkoittaako tämä vain sitä , että ko.linjoilla ajetaan kaikki vuorot tuollaisilla busseilla? Vai riittääkö , että joukossa on yksi tai kaksi uutta bussia ja loput vanhoja romuja kuten ainakin nobilalla on reilusti + maailman likaisimmat bussit ulkoisesti

Hei! Kilpailutuksessa on otettu huomioon kaluston laatu ja ikä tarjousten pisteytyksessä. Liikennöitsijä voi ajaa liikennöintisopimuksiaan joustavalla kalustonkäytöllä, ja nyt tarjotuilla busseilla voidaan ajaa myös muuta liikennöitsijän ajamaa liikennettä. Meidän kalustovaatimuksissamme kaluston keski-iän tulee olla alle 7 vuotta, ja bussit saavat olla enintään 16 vuotta vanhoja. Niinpä tässä tarjotussa liikenteessä voi olla mukana autoja myös jostain samaan aikaan päättyvästä sopimuksesta. Joka tapauksessa uusia autoja tulee liikenteeseen varsin runsaasti, sillä tarjotusta 69 auton paketista uusia autoja on 48. HSL seuraa tarkasti, että sopimukseen kuuluvaa liikennettä ajetaan sopimuksen mukaisella kalustolla.

Voisiko Helsingin Bussiliikenne Oy uudistaa bussikalustonsa? Ainakin linja 40 ajetaan suurelta osin suhteellisen vanhoilla busseilla (en osaa teknisiä tietoja), joiden penkit ovat kapeat, bussit ovat meluisat ja niistä tuntuu lähtevän enemmän päästöjä kuin uusista, ja aina välillä ne jopa lakkaavat toimimasta. Ne ovat ne tummemman sinisen väriset bussit. Uudempaa kalustoa toivottaisiin!

Nuo bussit taitavat olla vuosimallin 2009 Volvoja. Niiden päästötaso on EEV, joten ne eivät saastuta juurikaan uusia enempää. Koska nuo Volvot ovat alle 10 vuotiaita, niitä tuskin vielä vähään aikaan uusitaan.

Vanhin Helsingin Bussiliikenteen bussi on nyt vuosimallia 2003, joten yli 16-vuotiailla busseilla ei HelB aja.

Ok, kiitos kommentista ja tiedoista, olet varmasti oikeassa. Harmillista matkustajan kannalta kuulla, sillä ovat kyllä matkustusmukavuudeltaan selvästi vähemmän mukavia kuin uudemmat. Lähinnä se melutaso, ja myös se, että penkit tuntuvat näissä bussissa olevan jonkun verran kapeammat kuin uudemmissa. Kriittisen verran. Mutta kiitos sulle kommentista.

Hei, kiitos kommenteista! On tosiaan niin, että liikenteessä on vielä busseja 2000-luvun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä, mutta jokaisen kilpailukierroksen myötä niiden osuus liikenteessä vähenee. 1.1.2020 alkaen HSL:n liikenteessä kulkee tämän sopimuksen myötä 48 uutta autoa - kokonaisuudessaan tässä kilpailutettu liikenne koostuu 69 autosta.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.