Raideaforismit pohtivat tänä vuonna kohtaamista

Aforismit nousevat kiskoille jo yhdennentoista kerran. Teemana on tällä kertaa kohtaaminen, ja sitähän joukkoliikenteessä tapahtuu vähän päästä.

Raideaforismit pyörivät tänä vuonna metrojunien ja raitiovaunujen sähköisillä näytöillä 7.1.-20.1. Mukana on kahdenkymmenen kirjoittajan oivalluksia, yksi aforismi kultakin kirjoittajalta.

Teemana on kohtaaminen, jota aforismien taitajat ovat lähestyneet hyvinkin erilaisista näkökulmista. Myös liikkuminen on teksteissä vahvasti mukana, sillä kohtaaminen liittyy teksteissä sekä matkoihin että pysäkkehin.   

”Aforismiyhdistys sai lähes 400 mietelausetta raideaforismiehdokkaiksi”, yhdistyksen puheenjohtaja Minna-Karoliina Heino kertoo. ”Julkaistavien valitseminen ei ollut helppoa, sillä tekstit olivat laadukkaita ja vastasivat erinomaisesti pyydettyyn teemaan. Painotimme aforismien kaunokirjallisia ansioita, teemaan sopivuutta ja sitä, että teema oli kiteytetty selkeäksi aforistiseksi ilmaisuksi. Voimme päästää valitut aforismit tyytyväisinä liikenteeseen ajatuksia herättämään.”

 

 

Kommentit

Hei! Julkaistaanko aforismeista koostetta, joka olisi otettavissa talteen :)?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.