Suosikkisaaret ensi kesänä helposti haltuun HSL:n Reittioppaan avulla

HSL:n Reittioppaaseen lisätään ensi kesänä Helsingin ja Espoon vakituisen vesiliikenteen piirissä olevat saarikohteet.

Kun Helsingin ja Espoon saaristolautat keväällä aloittavat liikennöinnin, Reittiopas kertoo saariin suuntaaville muiden liikenneyhteyksien ohella yhteysaluksen lähtösataman ja liikennöintiaikataulun. Palvelu sujuvoittaa merkittävästi ilman omaa venettä saaristossa liikkuvien mahdollisuuksia suunnitella merellinen retkipäivä.

”Kun lumet sulavat, voi suunnitella reittinsä kesään. Huhti-toukokuusta alkaen Reittiopas kertoo parhaan reitin perille myös maailmankuuluun saaristoomme. Liikkuminen on sujuvaa, kun matkaan voi lähteä vaikka kaupunkipyörällä, jatkaa matkaa metrolla ja hypätä satamassa saaristolautan kyytiin”, sanoo HSL:n hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava.

Saaristolauttojen reitit ilmestyvät kaikkien nähtäväksi Reittioppaaseen noin kuukautta ennen kuin lautat aloittavat liikennöinnin. HSL-kortilla voi maksaa matkansa kuitenkin vain HSL:n Suomenlinnan lautalla. Muihin lauttoihin voi ostaa liput saaristolautoista reittien liikennöitsijöiltä. Osalle reiteistä voi ostaa lipun myös digitaalisesti.

Sitä ennen reitteihin voi tutustua kokeiluversiossa, joka on nähtävillä Messukeskuksessa Vene 19 Båt -tapahtumassa 8.–17. helmikuuta Helsingin, Espoon ja Metsähallituksen yhteisosastolla (1f5). Osaston teemana on ”Meri kuuluu kaikille”.

Lue täältä lisää, mitä kaikkea uutta merestä nauttiville on luvassa ensi kesänä Helsingissä ja Espoossa:

Suosikkisaaret ensi kesänä helposti haltuun HSL:n Reittioppaan avulla

 

Reittiopas näyttää ensi kesänä lauttareitin myös Lonnan saareen.

 


 

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.