Uusi runkolinja 510 muuttuu oranssi-valkoiseksi syyskuun loppuun mennessä

Maanantaina 12.8. aloittavalla runkolinjalla 510, Westendinasema – Herttoniemi, kulkee aluksi busseja myös muissa kuin runkolinjojen tutuissa oranssi-valkoisissa väreissä.

Linjaa liikennöivä Nobina Oy on tilannut linjaa varten kaiken kaikkiaan 24 uutta bussia, mutta kalustonvalmistajan tuotannon ruuhkauduttua kaikki uudet autot eivät ehdi käyttöön, kun linjan liikenne alkaa.    

Yhtiö korvaa uuden kaluston vajausta yhdeksällä jo käytössä olevalla bussilla. Linjalla saattaa kulkea esimerkiksi HSL:n sinivalkoisiin tilaajaväreihin maalattuja busseja sekä Nobinan Concordia-väreissä olevia autoja.  

Nobina korvaa vanhemmat bussit uusilla, kun kalustotoimitus saapuu. Yhtiö arvioi, että kaikki linjan bussit ovat oranssi-valkoisia viimeistään syyskuun loppuun mennessä.

Kaikki linjalla kulkevat bussit, niin uudet kuin vanhemmatkin, ovat matalalattiaisia teliautoja. Koska 510 on runkolinja, bussiin voi nousta myös keskiovista, oli auto minkä värinen tahansa. Voimassa olevaa lippua ei tarvitse näyttää kortinlukijalle tai kuljettajalle.

Linjan vanhoissa busseissa ei ole kortinlukijaa keskiovilla, joten jos HSL-kortti on tarpeen leimata esimerkiksi arvolipun ostamisen vuoksi, se on tehtävä etuovilla olevalla lukijalla.   

Lue lisää runkolinjoista 500 ja 510

 

Kommentit

Eikö 500 runkolinjaan voi astua keskiovien kautta? Ei ainakaan merkintää ollut ja ovet pysyivät kiinni.

Muita pysäkkejä, esimerkiksi pysähtyivät päivän aikana useasti Pasiuksenkaaren pysäkillä, sekä muutama 500 vuoro kaikilla reitin varrella olevilla Pysäkeillä

En nyt löytänyt oikeaa tiedotetta mutta miksi uudet jokerilinjat pysähtyvät myös ei merkatuilla pysäkeillä

Hei,

tarkoitatko Herttoniemen teollisuusalueella olevia pysäkkejä vai muita pysäkkejä?
Herttoniemen suhteen tuli päivitys perjantain aikana, sillä Herttoniemen teollisuusalueen pysäkit "Muuntajankatu" H4972/H4973 eivät tulleetkaan 12.8. käyttöön rakentamisen viivästymisen vuoksi. Pysäkit “Mekaanikonkatu 7" H4173, "Mekaanikonkatu 10” H4174 ja “Sahaajankatu 33” H4227/H4228 ovat siksi toistaiseksi käytössä linjalla 500.

Linkki uusien runkolinjojen tiedotteeseen tässä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.