Venäjän presidentin vierailuun liittyvät saattueet ja järjestelyt vaikuttavat liikenteeseen Helsingissä ja Vantaalla keskiviikkona 21. elokuuta 2019

Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailuun liittyvät saattueet ja järjestelyt vaikuttavat joukkoliikenteeseen Helsingissä ja Vantaalla keskiviikkona 21. elokuuta 2019. Merkittävimpiä vaikutukset ovat Mannerheimintiellä ja Presidentinlinnan ympäristössä sekä Suomenlinnan liikenteessä. Myös raitioliikenteeseen on odotettavissa hetkellisiä häiriöitä. Poikkeusreittejä ja viivästyksiä on näillä näkymin odotettavissa etenkin klo 16 alkaen.

Tiedotetta muokattu 21.8. klo 22.50:

Mannerheimintien bussit ja raitiovaunut liikennöivät taas. Myöhästymiset kuitenkin mahdollisia illan ajan joukkoliikenteessä.

 

Pääkaupunkiseudulla liikkuu vierailun aikana saattueita, jotka aiheuttavat liikenteeseen katkoksia Helsingin keskustassa mutta myös Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä väylillä. Saattueiden reiteillä ei sallita muuta liikennettä. Myös Kauppatorin toritoiminta on suljettu koko keskiviikon ajaksi, joten vesibussi- ja risteilylaiturit ovat poissa käytöstä.

Joukkoliikenteessä on odotettavissa poikkeusreittejä ja viivästyksiä koko keskiviikkopäivän mutta erityisesti klo 16 alkaen. Lisäksi vaikutuksia on myös raitio- ja bussiliikenteeseen erityisesti Helsingin keskustassa kulkevilla linjoilla. Raitioliikenteessä on luvassa poikkeusreittejä sekä mahdollisia liikennekatkoksia tapaamisen aikana.

Helsingin keskustan tai pääväylien kautta kulkeviin matkoihin kannattaa siis varata ylimääräistä aikaa. Metrot ja lähijunat kulkevat sen sijaan tämänhetkisen tiedon mukaan normaalisti, joten näitä kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan. Poikkeuksista joukkoliikenteessä kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa HSL.fi ,  HSL-sovelluksessa.

Reittioppaan aikataulut voivat keskiviikon osalta näyttää virheellisiä tietoja!

Poikkeukset bussiliikenteessä

Mannerheimintietä kulkevilla ja sen ylittävillä bussilinjoilla on liikennekatkoja, joiden kesto voi olla yli 30 minuuttia saattueiden kulkiessa. Katkokset vaikuttavat siis esimerkiksi Elielinaukiolta kulkeviin busseihin ja runkolinjoihin 500 sekä 510.

Lisäksi linja 17 ajaa poikkeusreittiä kello 11.30 alkaen liikenteen loppuun asti. Poikkeusreittiä ajetaan molempiin suuntiin Kapteeninkadun, Korkeavuorenkadun, Yrjönkadun, Erottajan, Mannerheimintien, Kaivokadun ja Kaisaniemenkadun kautta. Linja käyttää poikkeusreitin varrella olevia pysäkkejä. 

Pysäkit Neitsytpolku (0438 ja 0439), Kaivopuisto (1984 ja 0436), Olympiaterminaali (1987 ja 1988), Pohj. Makasiininkatu (1985 ja 2108), Kauppatori (2005), Ritarihuone (2006 ja 2007), Kirkkokatu (2008 ja 2009), Vironkatu (2010 ja 2011) sekä Liisankatu (2012) jäävät ajamatta.

Poikkeukset raitioliikenteessä

Raitioliikenne pyritään liikennöimään normaalisti koko päivän ajan, mutta myös raitioliikenteessä on luvassa liikennekatkoksia saattueiden aikana. Katkosten aikana vaunut pysähtyvät pysäkeille. Lisäksi Kauppatorin (H0430 ja H0431) sekä Ritarihuone (H0407 ja H0408) raitiovaunupysäkit ovat poissa käytöstä koko päivän eli raitiovaunut ohittavat nämä pysäkit pysähtymättä keskiviikkona.

Poikkeukset Suomenlinnan lauttaliikenteessä

HSL:n lautta kulkee Katajanokan huoltolaiturin ja Suomenlinnan huoltolaiturin välillä koko päivän. Ensimmäinen lautta ajetaan Suomenlinnasta klo 06.00 ja Katajanokalta kello 6.20 ja viimeinen kello 2.00 Suomenlinnasta ja kello 2.20 Katajanokalta. Raitiovaunu 4 ajaa normaalia reittiä Merisotilaantorille eli sillä pääsee Katajanokan huoltolaiturille keskustasta.

Suomenlinnan lautan aikataulut keskiviikkona 21.8.2019

Huomioittehan että autoja/moottoripyöriä/mopoja ei voida ottaa kyytiin klo 15.45 alkaen eli ajoneuvoja ei tämän jälkeen saada Suomenlinnaan tai pois Suomenlinnasta keskiviikkona.

Saaristolautta JT-Line liikennöi poikkeuksellisesti Hakaniemestä Hakaniemenrannasta Suomenlinnaan. Huom. kyseisessä liikenteessä eivät käy HSL:n lipputuotteet.

Suomenlinnan huoltolaituri

Katajanokan huoltolaituri

Vaikutuksista muuhun liikenteeseen tiedottavat tarkemmin poliisi ja Helsingin kaupunki:

Poikkeusjärjestelyt muussa liikenteessä
Presidentinlinnan ympäristö ja muu kantakaupunki: Keskiviikkona Kauppatori on suljettu kaikelta ajoneuvoliikenteeltä kello 12:n jälkeen.

Noin kello 12 alkaen Helsingin keskustan ajoneuvoliikenteessä on seuraavia poikkeusjärjestelyjä:

  • Pohjoisrannasta pääsee keskustaan Liisankadun kautta
  • Mannerheimintie on osan ajasta suljettu, ja eri kohdissa Mannerheimintietä on liikennekatkoksia
  • Pohjoisesplanadi on osan ajasta suljettu muulta liikenteeltä


Satamaliikenne

  • Poikkeusjärjestelyt vaikuttavat keskiviikkona iltapäivällä satamiin suuntautuvaan liikenteeseen. Katajanokalle ja Katajanokalta pääsee ajamaan vain pohjoiskautta Meritullintoria ja Kanavakatua pitkin, ja Ullanlinnaan, Kaivopuistoon ja Olympiaterminaaliin pääsee vain lännen suunnasta.
Takaisin ylös

Kommentit

Varataanko bussista tilaisuus poistua ennen puolen tunnin katkoon ajamista?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.