Bussit kulkevat 20.4. alkaen supistettujen kesäaikataulujen mukaan

HSL-alueen bussit kulkevat supistetuin kesäaikatauluin maanantaista 20.4. alkaen. Pidennettyä yöliikennettä ei ajeta eli bussit kulkevat perjantaisin ma-to aikatauluin. Lauantaisin liikennöidään sunnuntain aikataulujen mukaan. Koululaislinjat lopettavat liikennöinnin.

Sipoon bussit kulkevat myös 20.4. jälkeen normaalein kesäaikatauluin eli niitä liikennöidään perjantaisin ja lauantaisin omien päiväkohtaisten aikataulujensa mukaan.

Seuraavat linjat lopettavat liikennöintinsä 20.4. alkaen kesäaikataulukauden ajaksi:
23N, 39B, 79B, 88B, 91, 91K, 158K, 181, 181K, 182 (182A jatkaa), 225K, 236B, 245, 246T, 246KT, 311A, 348, 348K, 349, 444T, 445T, 565B, 588, 588B, 642K, 643N, 665N, 704, 711K, 736A, 788KV, 841B, 901, 901K, 902K, 903K, 906, 908K, 909, 909K, 964 (964B jatkaa), 964K, 965 (965T jatkaa), 965K, 966, 967 (967K jatkaa), 982, 984, 984K, 987B, 987BB, 989, 989A, 992, 993, 993K, 994, 996

20.4. tapahtuu myös reittimuutoksia:

  • Tuusulassa alkaa liikennöidä uusi linja 965T Hyrylä - Rusutjärvi - Jäniksenlinna – Jokela. Linkki erilliseen tiedotteeseen
  • Lähibussi 413 alkaa kulkea Lintukallionkujan kautta.
  • Normaalisti kesäisin liikennöivät linjat 245A Espoon keskus – Nuuksionpää – Kattila ja 712A Tikkurila –Kuusijärvi aloittavat liikenteen.
  • Linja 52 siirtyy poikkeusreitille Etelä-Haagan ja Munkkivuoren välillä. Linkki erilliseen tiedotteeseen

Supistettu kesäliikenne jatkuu toistaiseksi.

Uudet aikataulut näkyvät jo HSL:n Reittioppaassa, jos haet aikatauluja 20.4. eteenpäin. Tulostettavat aikataulut löydät täältä.

Kesän linjakohtaisia aikatauluja ei poikkeustilanteesta johtuen paineta eikä jaeta palvelupisteisiin. Aikataulut löytyvät kuitenkin HSL:n sivulta Tulostettavat aikataulut. Pysäkeille aikataulut asennetaan lähiviikkojen kuluessa, mutta muutokset ovat mahdollisia lähikuukausina.

 

Vähemmän matkustajia, vähemmän vuoroja 

Koronaepidemia on vähentänyt huomattavasti joukkoliikenteen käyttöä. Lipputulojen pieneneminen tekee ison loven talouteemme, joten saatamme palveluiden kysynnän ja tarjonnan vastaamaan paremmin toisiaan.

Toisaalta pyrimme pitämään huolta siitä, että ne, jotka joukkoliikennettä edelleen käyttävät, pääsevät liikkumaan mahdollisimman sujuvasti. Supistettu kesäliikenne on taso, jolla voimme taata mahdollisimman luotettavat liikennepalvelut myös poikkeustilanteessa, esimerkiksi silloin, jos tavallista suurempi osa liikennöitsijöiden henkilökunnasta olisi epidemian vuoksi töistä poissa.

Supistettu kesäliikenne tarkoittaa sitä, että bussiliikenteen tarjonta vähenee noin 20 prosenttia. Toisaalta joukkoliikenteen matkustajamäärät vähenivät maaliskuussa yli 70 prosenttia helmikuuhun verrattuna. Myös 20.4. jälkeen joukkoliikennevälineissä on lähtökohtaisesti hyvin tilaa matkustaa. Edelleen suosittelemme kuitenkin välttämään turhaa matkustamista ja mahdollisuuksien mukaan ajoittamaan matkat ruuhka-aikojen ulkopuolelle.

Metro, raitiovaunut ja junat jatkavat toistaiseksi nykyisillä aikatauluillaan. Raitiovaunuille tulee aikataulumuutoksia 4.5. Näistä ja mahdollisista muista muutoksista tiedotamme erikseen.

 

Kommentit

Linnanmäen huvipuiston matkailuun raitiovaunun 3 vuoroväli 12 minuuttia ei tunnu sopivalta varsinkaan illalla sulkemisajan ruuhkahuipussa.

Oho, nythän ne koulut sitten ovatkin avaamassa oviaan taas 14.5. lähtien ...

Niin. Etäopetus kiellettiin. Järjestetäänkö koulukyydit esimerkiksi moninkertaisin kapasiteetein, jotta taataan riittävä väljyys, johon valtiovalta velvoitti myös luokkahuoneissa? Kuulemma jotkut oppilaat parhaillaan oirehtivat eri tavoin. Tuleeko joka kouluvelvollisuusbussiin mukaan vartija, koska matkustaja"palvelu" ei toistaiseksi kuulu kuljettajille?

Miksi tämä bussivuorojen harvennus tehdään vasta nyt, kun epidemia on Uudellamaalla jo tutkimusten mukaan hiipumassa (mm. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006481376.html), eikä vaikkapa kuukausi sitten? Bussit ovat ajaneet lähes tyhjinä poikkeustilanteen julistamisesta asti, joten se on tuskin jäänyt HSL:ltä huomaamatta... Tuntuu turhalta tehdä tätä nyt enää tässä vaiheessa, jos kapasiteettia kuitenkin sitten pian lisätään uudelleen (toivon mukaan).

Tässä on nyt valitettavasti hyvin jännittävä tulkinta käsitteestä "bussilinja"...

Kun katsoo uutisessa olevaa listaa lakkautettavista "linjoista", niin suurin osa noista on muutaman kerran päivässä kulkevia ns. kirjainvuoroja, joita yleensä käytetään silloin, kun halutaan joidenkin tiettyjen lähtöjen poikkeavan linjan normaalireitiltä koululais- tai työmatkaliikenteen tarpeiden takia (K-, T- ja V-vuorot). Muita yleisiä syitä käyttää kirjaimia on tarjota lisäkapasiteettia linjan kuormittuneimmalla osalla (B-vuorot), pidentää linjaa jonnekin erityiskohteeseen (A-vuorot) tai oikaista linjan reittiä ruuhkasuuntaa vastaan ajettaessa, jotta aamu- ja iltapäivän ajaksi ei tarvittaisi ainakaan kovin montaa lisäbussia (V-vuorot joskus).

Osa noista lakkautuksista on sitten vielä ensisijaisesti koululaislinjoja, tyyliin Espoon 348 ja 349 ja Kirkkonummen 900-sarjan linjat.

Lisäksi ei ole mitenkään selvää, että kirjainvuoron lakkauttaminen kesän ajaksi lakkauttaisin samalla myös kyseisen lähdön. Monessa tapauksessa sama lähtö ajetaan vaan linjan perusreittiä.

Toki muillakin linjoilla vähennetään liikennettä, mutta olettaisin (alaa hieman tuntevana), että supistukset kohdistuvat lähinnä ruuhka-aikojen sekä lauantain liikenteeseen, koska etenkin ruuhka-aikoina vuorovälin määräävät ennenkaikkea matkustajamäärät. Keskipäivän liikenteessä taas vuorovälin määrää ennenkaikkea haluttu palvelutaso.

Voi voi HSL, minkälainen lumivyöry teiltä nyt lähti sieltä liikkeelle... Huolimattoman uutisointinne takia porukka ihan oikeasti tuolla "kylillä" kuvittelee nyt ihan oikesti, että Helsingin seudulla joukkoliikenteen palvelutaso lähes romahtaa nyt huomisesta alkaen...

Ikävä puoli tässä on etten ehdi näillä aikatauluilla töihin. Hyvä puoli on että kunto kasvaa kävellessä ja säästän 60e kuussa

Jos kävisi niin ikävästi, että tilanne jatkuu syksyyn asti, niin tulisiko syysaikataulut ollenkaan voimaan?

Mitä tarkoittaa tulostettavissa aikatauluissa linjalla 24 "Seurasaari / Hietaniemi" ja linjalla 39 "Malminkartano / Konalan teoll.alue"?

linjalla 39 se tarkoittaa 39Bn päättäriä kun taas linjalla 24 vaihtoehtoista päättäriä esimerkiksi seuraasaaren sulkevien tapahtumien takia

Ikävä lauantain kannalta, että kuusipäiväiset linjat eivät silloin kulje kun ajetaan sunnuntain mukaan. Esim. 36 ja 201 sekä 51 tai 611 yms:t Etenkin nämä lähialuelinjat vaikeuttavat varmaan monen mahdollista kaupassa käyntiä.

Ainoa järkevä ratkaisu, kun bussit kulkevat nyt lähes tyhjillään. On täysin selvää, ettei tällä hetkellä pystytä sanomaan, kauanko tämä liikenne jatkuu, kun kukaan ei tiedä millä tavalla tämä corona-kausi tästä jatkuu. Sama tilanne kaikilla juuri nyt!

Eli nämä aikataulut eivät jää koko kesäksi voimaan?

Eli nämä aikataulut eivät jää koko kesäksi voimaan?

Tilanne riippuu pitkälti koronaepidemian kehittymisestä. Jos epidemia rauhoittuu nopeasti ja liikkuminen normalisoituu, siirrytään jossain vaiheessa normaaliin kesäliikenteeseen. Toisaalta jos epidemia jää päällle pitkäksi aikaa, on mahdollista sekin, että supistetuilla kesäaikatauluilla ajetaan vielä syksypuolellakin. Mitään varmaa vastausta siihen, kuinka kauan nämä aikataulut ovat voimassa, emme siis valitettavasti vielä toistaiseksi pysty antamaan.

The development of transportation has an extremely deplorable effect on society as far as mishaps. Expanded variety in the velocities and vehicle thickness brought about the high presentation to mishaps. Mishaps bring about the death toll and perpetual inability, injury, and harm to property. Transportation has assisted with changing lives through https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006481376.html https://writingservice.ae/ https://www.hsl.fi/uutiset/2020/entista-useammat-halusivat-suositella-palveluitamme-19573#comment-25560 encouraging exchange, travel, and trade. Trains, boats, vehicles, and different types of transportation have empowered individuals to interface with others effectively and have improved the dissemination of products around the world.

Huomioittehan sen, että mikäli koulut jatkuvat toukokuussa, niin noilla teidän kesäaikatauluilla todella monet koululaiset eivät pääse oppilaitoksiinsa millään tavoin järkevästi eikä järkeviin aikoihin. Eli jos koulut jatkuvat, paluu "normaaliin kesäliikenteeseen" ei ole ollenkaan riittävä asia.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.