HSL-sovellus näyttää nyt kulkuvälineet reaaliajassa Reittioppaan kartalla

HSL-sovellus kehittyy versio versiolta palvellakseen käyttäjiään entistä paremmin. Jos käytössäsi on versio 2.5.0 tai sitä uudempi, näet sovelluksen Reittioppaassa kunkin linjan kulkuvälineet kartalla reaaliaikaisesti. Kulkuvälineen sijainnin saa näkyviin kartalle hakemalla linjan tiedot Reittioppaan hakukentästä.

Jos käytössäsi on automaattinen sovelluspäivitys, sinun ei tarvitse tehdä mitään saadaksesi versio 2.5.0 tai sitä uudempi käyttöösi. Jos HSL-sovelluksesi ei päivity automaattisesti, voit ladata uuden version iPhone-puhelimeen App Storesta tai Android-puhelimeen Google Play -sovelluskaupasta.

Linkki App Storeen


Linkki Google Play –sovelluskauppaan
 

Jos haluat tarkistaa, mikä versio HSL-sovelluksesta sinulla on puhelimessasi, avaa sovelluksen Lisää-valikko, niin näet versionumeron sivun alalaidasta.

 

Kommentit

Hohhoh, ei tähän HSL:n reittioppaaseen ole luottamista, taas kerran jäin vaihdollisesta yhteydestä, bussit EI näy siinä missä pitäisi näkyä, vaan ainostaan jotain minuutteja sinne tänne, jotka yhtäkkiä MUUTTUVAT. Onneksi on ReittiGPS, se joka on sen takana on nero, joka ansaitsee palkinnon, se on toimiva, ja siihen on luottamista. Siinä näkyy bussit juuri missä pitääkin.

Mutta teille HSL tällaiset terveiset, että jos haluatte tehdä yhteyksistä vaihdollisia, teidän on PAKKO laittaa nää bussit kulkemaan AIKATAULUN MUKAAN. Teidän reittioppaat eivät toimi, kun kulkuvälineet ovat täysin aikataulujen ulkopuolella. Myöhästyn JATKUVASTI kun yritän käyttää reittoppaan ehdotettuja yhteyksiä. Koska kun joku väline on myöhässä niin hups, muuttuukin yhteys kokonaisuudessan, eikä ehdikään siihen, mihin pitäisi vaihtaa. Valitettavasti julkisten käyttäminen on täyttää stressiä, silloin kun pitää vaihtaa kahden bussin välillä. Pistäkää ne bussit kulkemaan aikataulujen mukaan!

Voisiko syy, miksi jotkut kirjoittavat, ettei näy liikennevälineet olla se, ettei ne näykään silloin, kun on sen oman reitin reittikartta näkyvissä. Siinä kartassa ei näy yhtään mitään, valitettavasti. Ainakin mulla näkyy liikennevälineet ainostaan, jos vaikka valitsen jonkun tietyn pysäkin, ja siitä sitten valitsen jonkun linjan. Silloin näkyy sen linjan linjakartta, ja siinä sitten liikkuvat esim bussit.

Mutta jos etsin jonkun tietyn reitin vaikka Tapiolasta Kamppiin, ja sitten avaan sen reittiehdotuksen kartan, ei siinä näy yhtään mitään liikennevälineitä. Mikä on mielestäni todella, todella huono juttu. Joutuu klikkaamaan pysäkkikartalle, ja siitä valitsemaan sen pysäkin, ja siitä jonkun linjan, ja sitten näkyy. Hankalaksi on tehty.

ReittiGPS-sovelluksessa näkyy liikennevälineet nimenomaan reittiehdotuksen kartassa, missä niitä tarvitaan.

Mulla uusin versio, eikä mitään eroa, olenko valinnut jotain tiettyä linjaa suosikiksi vai ei. Liikenneväline näkyy kartassa ainostaan, jos reittiehdotuksen kartasta klikkaan pysäkkiä, ja pysäkin linjaehdotuksista valitsen halutun linjan, jolloin se avaa linjan linjakartan. Siitä sitten näkyy. Mutta aika hankalaa on kyllä. Jos haluaa vaikka verrata kaksi eri ehdotusta tulee yhteensä ainakin 10 klikkausta edestakaisin.

Ei toimi, vaikka poistin "vanhan" ja latasin uuden Google Play kaupasta. Ei näy bussit eikä muut, joten turhaan HSL hehkuttaa, että nyt HSL näyttää kulkuvälineet REAALIAJASSA!

Paitsi että ei toimi. Myöskään Bussit Kartalla appi ei näytä busseja.

Jos sovelluksen versio on riittävän uusi, kerrottakoon yleisohjeena, että kulkuneuvot näkyvät kartalla toistaiseksi vain Reittioppaan yhdessä eli Linja-näkymässä. Sieltä on valittava suosikiksi jokin linja, ja kun sen on tehnyt ja valitsee ko. linjan, kulkuvälineet pitäisivät näkyä.

Versio on ladattu 4.2. (päivityksen sisällössä mainitaan, että näet kulkuvälineet reaaliaikaisesti), eli oletuksen mukaan version pitäisi olla uusi??!!
Koska päivittäin käytän busseja ja metroa, niin kyllä, on valittu suosikki linjat.
Kaikesta tästä huolimatta, niin: joko busseja ei näy ollenkaan tai bussit näkyvät, mutta eivät liiku.

Karttaa pitäisi pystyä ehdottomasti myös kääntelemään, ettei tarvitse arpoa mihin suuntaan pitää lähteä kävelemään.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.