Maksamme bussiliikennöitsijöille lisäkorvauksia korona-ajan tehostetusta siivouksesta

Bussiliikennöitsijät ovat siivonneet linja-autojaan vielä tavallistakin ahkerammin koronapandemian puhkeamisesta lähtien, ja maksamme siitä heille lisäkorvauksia.  

Tehostettu siivous on aiheuttanut bussiyhtiöissä ylimääräräistä työtä ja muun muassa normaalia kalliimpien pesuaineiden käyttöä. Yhtiöt eivät ole voineet ottaa tällaisia kuluja huomioon hinnoissa, joilla ne ovat kilpailuissa liikenteen hoitoa meille tarjonneet, joten lisäpanostukset on perusteltua korvata.

Haluamme samalla pitää huolta siitä, ettei koronapandemia tee liian isoa lovea liikennöitsijöiden talouteen.    

Maksamme lisäkorvauksia ajalta 16.3.-30.9.2020. Korvausten suuruus perustuu liikennöitsijöiden arkisin käyttämien bussien määrään sekä bussiyhtiöiltä saamiimme tietoihin tehostetun siivouksen kustannuksista.  

Arvio korvaussummasta maaliskuusta syyskuuhun on kaiken kaikkiaan vajaat 700 000 euroa.

 

Kommentit

Höh,ei ainakaan PL bussi nro 481 uusia sähköbusseja tarvitse maksaa yhtään mitään lisää. Koska ko. tehostetu siivous ei ainakaan tämän auton osalta ole pitänyt paikkaansa. keskiovien kohdalla bussin takaosaan päin oleva muovinen väliseinä on ollut noin viikon ajan pyyhkimättä, jäljistä päätellen siihen syljetty ja valumat näkyy selkeästi muovisessa väliseinässä. Mistä siis taas maksetaan ? turhastako?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.