Pääset kaupunkipyörien kyytiin Helsingissä ja Espoossa aikaisemmin kuin viime vuonna

Pääset tänä vuonna kaupunkipyörien satulaan Helsingissä ja Espoossa viime vuotta aikaisemmin. Voit ryhtyä ostamaan koko kautta kaupunkipyöräsivustolla torstaina 19.3. ja pääset käyttämään pyöriä maanantaista 23.3. alkaen. Kaikki asemat eivät tosin vielä tuolloin ole käytössä.

Voit seurata pyöräasemien asennustilannetta ja pyörien saatavuutta Reittioppaassa sekä kaupunkipyöräsivuston asemakartalla. Klikkaa asemakarttaan 

Syy tavallista aikaisempaan aloitukseen on koronavirustilanne. Helsingin kaupunki, HKL ja Espoon kaupunki päättivät aikaistaa pyöräpalvelun aloittamista, sillä ne totesivat, että pyörien käyttö on yksi mahdollinen keino hillitä viruksen leviämistä. Kaupunkipyöräillessä kannattaa käyttää käsineitä ja huolehtia omasta käsihygieniasta.

Tällä kaudella saat pyörän käyttöösi 242 pyöräasemalta Helsingissä ja 109 Espoossa.  Kaiken kaikkiaan asemia on 351 ja pyöriä noin 3 500.

Näet kaupunkipyöräkauden aikana asemien sijainnit ja pyörien saatavuuden Reittioppaassa, jossa voit myös tehdä reittihakuja kaupunkipyörillä. Asemien paikat näet myös tältä kartalta.

Muutamien asemien paikkoja on muutettu esimerkiksi työmaasta johtuen. Katso kartalta muuttuneiden asemien sijainteja

Vikailmoituksen teko helpottuu

Vantaalla pääset kaupunkipyörien kyytiin 1. huhtikuuta. Palvelu ei ole yhteensopiva Helsingin ja Espoon kanssa. Jos haluat polkea sekä Helsingissä, Espoosssa että Vantaalla,  sinun on ostettava kumpaankin palveluun erikseen käyttöoikeutta. Yhteensä pyöräasemia on Vantaalla 100 ja pyöriä 1 000. Kauden aikana tulee käyttöön muutama asema lisää. Tutustu linkin takaa tarkemmin Vantaan palveluun

Hinnat Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla ovat samat: koko kausi maksaa 30 euroa. Päivä on viiden ja viikko kymmenen euron hintainen. Kukin tuote sisältää rajattoman määrän korkeintaan 30 minuutin mittaisia matkoja ja lisämaksusta voit polkea myös pidempiä matkoja. Koko kauden tuote on voimassa lokakuun loppuun asti.

Jos olet kaupunkipyörien ns. vanha asiakas, saat uusittua koko kauden käyttöoikeuden muutamalla klikkauksella. Sinun kannattaa kirjautua omalle kaupunkipyöräsivullesi ja käydä tarkistamassa, että maksukortin tiedot ovat kunnossa.

Palvelun parantamiseksi vikailmoitusten tekeminen helpottuu. Voit jatkossa tehdä vikailmoituksen omalla kaupunkipyöräsivulla matkahistorian yhteydessä, jolloin aseman ja pyörän tiedot tulevat ilmoitukseen automaattisesti. Omalle kaupunkipyöräsivulle pääset kirjautumaan HSL-tunnuksella. Voit tehdä vikailmoituksen kaupunkipyöräsivustolla myös ilman kirjautumista, jolloin sinun tulee itse syöttää aseman nimi tai pyörän numero.

HSL:n kaupunkipyöräsivulle

 

Kommentit

Meidän jalankulkijoiden turvallisuus on taasen uhattu joukolla Keltaisten Paholaisten!

Nyt talvella on ollut vähän pyöräilijöitä (vaikka lunta tai jäätä ei ole pahemmin ollut) ja siten heitä on ollut myös vähän jalkakäytävillä pyöräilemässä.

Ensi viikosta alkaen Keltaiset Paholaiset ovat vallanneet jalkakäytävät!

Polkupyörä on ajoneuvo ja sillä ajetaan ajoradalla ellei ole pyörätietä. Mikäli ei uskalla ajaa ajoradalla niin silloin ei tule ajaa pyörällä.

Tiedoksenne pyöräiljät, että pyörätie on aina merkitty pyörätien liikennemerkillä. Ellei mitään liikennemerkkiä niin se on meidän jalankulkijoiden valtakuntaa!

Uteliaana taas kerran kysytään, milloin nuo pyörä asemat leviää kehä 1 ulkopuolelle muuallakin kuin espoossa? Esim: Kannelmäki, konala, malninkartano on jo vuosia pyytänyt pyöräasemia alueelleensa mutta turhaan.

Helsingin palvelu on nyt toteutettu siinä laajuudessa, mihin kilpailutuksen puitteissa on ollut mahdollisuus. Helsingin kaupunkipyöräpalvelun hankinnasta vastaa HKL, joten palvelun laajuutta ja asemien sijainteja koskevissa kysymyksissä kannattaa kääntyä sen puoleen: hkl@hel.fi, puhelinvaihde 09 310 1071. 

 

 

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.