Uuden hsl.fi:n ensimmäinen versio on julkaistu – tutustu beta-versioon ja anna palautetta

HSL:n verkkosivut uudistuvat tänä vuonna. Uuteen hsl.fi:hin on nyt mahdollista päästä tutustumaan, kun uudesta sivustosta on julkaistu beta-versio.

Olemme pyrkineet tekemään uusista verkkosivuistamme entistä helpommat käyttää: tavoitteenamme on, että kaikki tarpeelliset joukkoliikenteeseen liittyvät tiedot löytyvät sivuiltamme entistä nopeammin. Samalla myös Reittiopas siirtyy osaksi uutta hsl.fi:tä. Näin kaikki HSL:n verkkopalvelut ovat tulevaisuudessa yhdessä paikassa.

Uusi HSL:n verkkosivusto on tarkoitus julkaista kokonaisuudessaan loppuvuonna 2020. Nyt julkaistuun beta-versioon tuodaan uusia ominaisuuksia vielä kesän ja syksyn mittaan. Verkkopalvelujen kehitystyö jatkuu myös uuden hsl.fi:n julkaisun jälkeen.

Samalla verkkosivujen ulkoasua on kehitetty entistä selkeämmäksi, ja sama koskee myös uutta reittihakua. Reittiopas uudistuu vastaavalla tavalla myös HSL-sovellukseen. Myös saavutettavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Uusi verkkosivusto on toteutettu tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Kehitystyön aikana olemme tehneet useita asiakashaastatteluita ja testanneet sivuston aiempia kehitysversioita.

Beta-versio on julkaistu vain suomeksi, mutta ruotsin- ja englanninkieliset palvelut ovat saatavilla edelleen nykyisellä hsl.fi-sivustolla.

Toivomme uudesta HSL:n verkkosivusta myös palautetta. Sitä voi antaa uudella sivustolla klikkaamalla uuden hsl.fi:n sivujen oikeassa laidassa näkyvää Anna palautetta -painiketta.

Tutustu uuteen hsl.fi:hin osoitteessa uusi.hsl.fi!

Kommentit

Enpä löydä karttaa mistään :( Entisessä versiossa sai kartan, kun klikkas "Hae reittiohjeet"....jaa löytyihän se, kun tarpeeksi kauan klikkaili ja etsi-HUONO VERSIO

Tuossa "Minnä mennään" olisi hyvä olla "Käytä nykyistä sijaintia"-valinnan lisäksi "Hae kartalta"-valinta. Aina ei ole määränpään tarkka osoite tiedossa, mutta sijainti on. (Toisaalta tuo voisi olla hyvin myös"Reittiopas"-nimellä kuten ennenkin.

Hieman tosin ihmetyttää koko uudistuksen tarve, kun edellisestäkään uudistuksesta ei ole kovin pitkää aikaa kulunut.

En löydä palautepainiketta.

En löydä myöskään kommentointimahdollisuutta, onko siitä tarkoitus luopua?

Ja tämä CAPTCHA, en voinut eilen koko päivänä lähettää kommentteja kun se arveli minua robotiksi. Mitä hyötyä siitä on, kun teille silloin tällöin kuitenkin pääsee spämmiä läpi?

Uutisten kommentointimahdollisuus on tulossa myöhemmin, samaan aikaan kuin  kirjautumisen palvelut.

Uutta hsl.fi:tä voi kommentoida mustasta painikkeesta uusi.hsl.fi- palvelussa. Anna palautetta-painike löytyy tietokoneen selaimella käytettäessä jokaiselta sivulta oikealta keskeltä ja Palaute- painike mobiili-selaimella oikealta alhaalta.

Jag tittade bara snabbt på sidorna och sådär spontant fick jag ett riktigt positivt intryck. Sidorna finns tydligen bara på finska än så länge? Ett önskemål är att ni, då sidorna översätts till svenska, kunde använda er av en god, professionell översättare, så att allting blir rätt översatt, ordvalen känns naturliga och även motsvarar det ni velat säga på finska. Svenskan är också ett levande språk, och det önskar jag får synas då dylika sidor översätts. Satsa på översättningarna!

Tutustuin uusiin sivuihin ja ainakin meidän jo hieman vanhalla koneella ne toimivat hyvin ja nopeasti. Entiset ovat melko hitaita. Sivut ovat myös selkeitä. Mutta! Tulostettavat aikataulut pitää ehdottomasti saada myös luettelomalliin pdf-tiedostona. On vaikeaa etsiä jotain linjoja jos ei edes tiedä mitä linjoja on kulussa.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.