Vantaankosken radan korjaustyöt alkavat 17.6.

Ratatyöt Vantaankosken radalla alkavat maanantaina 17.6. Kannelmäen ja Myyrmäen välillä. Töiden vuoksi Myyrmäessä ja Malminkartanossa on koko kesän käytössä vain yksi raide. M-junat ajavat 20 minuutin välein koko kesäliikenteen ajan 17.6.–11.8. Lauantai- ja sunnuntaiaamuisin vuoroväli on 30 minuuttia. Heinäkuun 11.–17. päivä junaliikenne on kokonaan poikki Pohjois-Haagan ja Vantaankosken välillä ja M-junat korvataan busseilla.

Radan päällysrakenne uusitaan Kannelmäki–Myyrmäki-rataosuudella. Myös Suomen toiseksi pisimmän rautatiesillan, Piijoen ratasillan, vesieriste uusitaan. Työt ovat osa Huopalahti–Vantaankoski-hanketta, jossa rataa peruskorjataan vuosina 2010–2014. Ratatyöt tehdään vilkkaan kaupunkiliikenteen ehdoilla ja tiiviisti asutetulla alueella.

Vantaankosken radan peruskorjaus on välttämätön sen elinkaaren tässä vaiheessa. Korjaustyöt on tehtävä ennen Kehäradan avaamista liikenteelle kesällä 2015, jotta Vantaankosken rata on samankuntoinen Kehäradan kanssa seuraavat vuosikymmenet.

Kaikki liikenteeseen vaikuttavat työt ajoittuvat kesä–elokuulle seuraavasti:

  • Kannelmäki–Myyrmäki, itäinen raide: 17.6.–10.7.
  • Pohjois-Haaga–Vantaankoski, molemmat raiteet: 11.7.–17.7.
  • Kannelmäki–Myyrmäki, läntinen raide: 18.7.–11.8.

Molemmat raiteet ovat jälleen käytössä 12.8.

M-junat korvataan busseilla Pohjois-Haagasta pohjoiseen 11.–17.7.

Heinäkuun 11.–17. päivä junaliikenne on kokonaan poikki Pohjois-Haagan ja Vantaankosken välillä.

Junat eivät kulje Pohjois-Haagan ja Vantaankosken välillä lainkaan heinäkuussa torstaista 11.7. keskiviikkoon 17.7. Tuona aikana junaliikenne Pohjois-Haagasta pohjoiseen korvataan busseilla:

• linja 499 Pohjois-Haagan asema–Myyrmäki–Vantaankoski
• linja 48 Pohjois-Haagan asema (Kaupintie)–Kannelmäki
• linja 49 Pohjois-Haagan asema–Malminkartano

Matka-ajat pitenevät noin vartilla. Bussit ovat vastassa Pohjois-Haagan asemalle saapuvia junia.
 
Radan varrelta kulkee myös monia muita bussilinjoja, joita voi käyttää korvaavina yhteyksinä. Esimerkiksi Myyrmäestä ja Martinlaaksosta pääsee Helsinkiin busseilla 452, 453, 39 ja 516.

Korvaavien bussien reitit ja aikataulut

Liput ja pysäkit

Bussit pysähtyvät vain juna-asemien läheisyydessä olevilla pysäkeillä.

Kehruutien pysäkki Korutiellä korvaa Malminkartanon aseman pohjoista sisäänkäyntiä, joten se kuuluu Helsingin tariffialueeseen, vaikka sijaitsee Vantaan puolella.

Busseissa kelpaavat normaaliin tapaan kaikki HSL:n liput. Myös VR:n liput kelpaavat korvaavissa busseissa. Niitä ei kuitenkaan myydä bussissa, joten jos olet matkustamassa junalla HSL-alueen ulkopuolelle, voit ostaa lipun vasta junassa.

Busseissa lastenvaunuille varatut tilat ovat rajoitetut. Polkupyöriä ei voi kuljettaa bussissa lainkaan.

Kannelmäen yhteydet junakatkon aikana 11.–17.7.

Kannelmäestä pääsee Pohjois-Haagan asemalle ja Helsingin suuntaan menevälle M-junalle korvaavalla bussilla 48. Bussi 42 vie Kamppiin ja 43 Elielinaukiolle. Poikittaislinja 56 ajaa Käpylän aseman kautta Kalasataman metroasemalle.

Kannelmäen yhteydet pohjoiseen hankaloituvat, koska radanvartta pitkin ei ole tieyhteyttä. Esimerkiksi Myyrmäkeen pääsee vaihtamalla bussista 48 Pohjois-Haagan asemalla bussiin 499. Vaihtoehtoisesti Myyrmäen ja Martinlaakson suuntaan menevät Hämeenlinnanväylältä bussit 452, 453, 516 ja 435.