Muutoksia liikenteessä 11.8.

Syysaikataulut tulevat voimaan 11. elokuuta. Tästä syysaikatauluihin -Huomaa, että sivuja selatessa kannattaa käyttää paluu-näppäintä tai murupolkua. Näin pysyt syysaikataulu-sivuilla. Voit varmistaa sen osoiterivin tekstistä (aikataulut.reittiopas.fi/talvi/).

Syysaikatauluihin siirryttäessä bussiliikenteeseen tulee joitakin muutoksia, muun muassa reitteihin ja linjanumerointiin.


Muutoksia Helsingin bussilinjoilla

Aamuyölinjan 03N uusi linjanumero on 23N. Samalla muuttuu myös bussin reitti: bussi 23N ajaa Fleminginkatua suoraan Aleksis Kiven kadulle ja edelleen Pasilan aseman kautta Ilmalaan. Bussi ei enää aja Sörnäisten kautta, sillä Hämeentietä kulkee monia muita yöbusseja.

Linjan 23N reitti

Bussilla 23 ei ole enää käytössä N-reittiä, vaan kaikki lähdöt ajavat perusreittiä.

Linjan 23 reitti

Linjan 17 reitti muuttuu ja kulkee Kaivokadulta Kamppiin reittiä Asema-aukio–Postikatu–Arkadiankatu–Pohjoinen Rautatiekatu–Fredrikinkatu. Toiseen suuntaan bussin reitti ei muutu.

Linjan 17 reitti

Linjan 20N reitti muuttuu ja bussi ajaa Kampin kautta reittiä Porkkalankatu–Lapinrinne–Salomonkatu–Arkadiankatu–Kaivokatu–Simonkatu–Urho Kekkosen katu–Ruoholahdenkatu. Bussi ei enää kulje Hietalahdenkadun ja Bulevardin kautta.

Linjan 20N reitti

Linja 22 lakkautetaan. Sen korvaa uusi bussilinja 50, joka ajaa reittiä Herttoniemi–Pasila–Ilmala–Suursuo.

Linjan 50 reitti

Linja 22B lakkautetaan. Sen korvaa linjan 50B -reitti Areena–Pasila–Herttoniemi, jota liikennöidään Areenan jääkiekko-otteluiden jälkeen. Lähtöajat sovitetaan otteluiden päättymisaikaan.

Linjan 50B reitti

Linjan 31 reitti Munkkivuoresta Pohjois-Haagan suuntaan muuttuu. Bussi ajaa Vanhalta viertotieltä suoraan Vihdintielle, eikä se enää aja Ansaritien kautta. Toiseen suuntaan bussi kulkee samaa reittiä kuin aikaisemminkin.

Linja 31 reitti

Linjan 52V-reitti lakkautetaan. Lehtisaaren ja Munkkiniemen välillä kulkee jatkossa linja 552.

Linjan 552 reitti

Linjan 603 reitti muuttuu Oulunkylässä. Bussi ajaa suoraan Siltavoudintietä, ei enää Oulunkylän aseman kautta.

Linjan 603 reitti

Linjan 701 reitti muuttuu ja kulkee Pihlajistossa Pyynikintien kääntöpaikan kautta ja Viikissä Viikinportinkadun ja Viikinportin kautta.

Linjan 701 reitti

Linjan 802 reitti muuttuu. Bussi ajaa Laajasalon ostoskeskuksen ja Reiherintien 7–9 kautta, mutta ei aja enää Olavinlinnantien ja Voikukantien kautta.

Linjan 802 reitti

Linjan 805 reitti muuttuu: bussi ei aja enää Yläkiventien kautta.

Linjan 805 reitti


Pysäkki- ja laiturimuutoksia Helsingissä

Helsingin linjan 41 pysäkki 1708 Klaneettitie poistuu käytöstä. Korvaavana pysäkkinä bussin käyttöön tulee Viulutie-pysäkki (1688).

Helsingin linjan 79 lähtöpaikka Herttoniemen metroasemalla siirtyy laiturista 11 laituriin 10.

Katso laiturikartta

Helsingin linjalle 57 tulee käyttöön uusi pysäkki Raumantie (1434) Ulvilantiellä ajosuunnassa Latokartanoon.

Helsingin linjojen 57 ja 68 väliaikaiset päätepysäkit Latokartanonkaarella poistuvat käytöstä, ja Von Daehnin kadun pysäkit otetaan käyttöön.

Katso kartta

Helsingin linjat 58 ja 58B eivät enää pysähdy Aleksis Kivenkadun pysäkeillä 2157 ja 2158.

Katso kartta

Linjojen 702 ja 703 laituripaikat Malmin terminaalilla muuttuvat. Ajettaessa Ala-Malmintorin suuntaan linjat käyttävät laituria 15, ja toiseen suuntaan ajettaessa laituria 11.

 


Muutoksia ratikkapysäkkien nimissä

Joidenkin ratikkapysäkkien nimet muuttuvat.
Katso lista pysäkeistä


Muutoksia Espoon bussilinjoilla

Linja 13 lakkautetaan. Eestinlaakson liikennettä korvaavat bussit 46 ja 158.

Bussilla 21 ei enää ajeta T-reittiä, vaan linjan kaikki lähdöt kulkevat perusreittiä.

Linjan 21 reitti

Linjan 46 reitti muuttuu ja kulkee Espoonlahdenkadulta uuden Ulappakadun kautta Kivenlahdentielle.

Linjan 46 reitti

Linja 87K korvataan uudella linjalla 243 Espoon keskus-Kolmiranta-Veikkola. Linja 87 lakkautetaan.

Bussi 88 kulkee vain maanantaista perjantaihin reittiä Espoon keskus-Nupuri-Nuuksion koulu-Siikajärvi-Siikaniemi. Linjan 88K-vuorot lakkautetaan. Viikonloppuisin liikennöi bussi 243.

Linjan 243 reitti

Pysäkki- ja laiturimuutoksia Espoossa

Linjat 510 ja 514 lähtevät Westendinasemalla laiturista 3.

Linja 550 lähtee Westendinasemalla laiturista 4.


Muutoksia seutulinjoilla

Linja U290 lakkautetaan.

Linjan 505 reitti lyhenee siten, että bussi ajaa jatkossa väliä Verkkosaari–Kuitinmäki. Bussi ei kulje enää Puolarmetsän sairaalalle.

Linjan 505 reitti


Muutoksia Keravan bussilinjoilla

Linjojen 5 ja 738 reittitunnukset muuttuvat siten, että linjatunnuksella 738 ajettavat vuorot kulkevat kaikki Helsinkiin asti. Tunnuksella 738B ajetut vuorot korvataan linjan 5 vuoroilla ja tunnuksella 738BK ajetut lähdöt linjan 5 uusilla K-vuoroilla, jotka ajavat reittiä Bastukärr–Sorsakorpi–Keravan asema–Mattilanpuisto.

Bussilla 973 ei ajeta enää K-reittiä, vaan linjan kaikki lähdöt ajavat joko linjan 973 perus- ja L-reittiä.

Linjan 8 perus- ja L-reitit jatkuvat Keravan asemalta Terveyskeskukselle.


Sipoon ja Kirkkonummen linjastot uudistuvat

Sipoon ja Kirkkonummen bussien linjanumerot, reitit ja aikataulut muuttuvat 11.8., kun vastuu liikenteen järjestämisestä siirtyy HSL:lle. Lue Sipoon uudistuksista täältä ja Kirkkonummen uudistuksista täältä.


Virheitä painetuissa aikataulukirjoissa

Linjan 27 aikataulusta puuttuvat kaikki N-vuorot Leppävaara-Jorvi. N-vuoroja ajetaan lauantaisin aamulla 3 lähtöä ennen perusreitillä ajettavia lähtöjä ja sunnuntaisin linjalla on pelkästään N-vuoroja. Irtoaikatauluissa ei ole virheitä.

Lähijunien aikatauluissa Helsinki-Tikkurila -koostesivuilta puuttuvat I-junien lähdöt Tikkurilasta Helsingin suuntaan. Lähdöt toiseen suuntaan eli Helsingistä Tikkurilaan ovat oikein.

Z-juna ei aja sunnuntaisin Helsingistä Lahden suuntaan klo 6.41, vaan juna lähtee tuntia aikaisemmin klo 5.41. Vastaavasti Tikkurilasta Lahden suuntaan ei ole sunnuntaisin Z-junan lähtöä klo 6.55, vaan tuntia aikaisemmin klo 5.55.

Linjat 173 ja 173Z ajetaan Helsinki - Upinniemi ajosuunnassa Upinniemessä vain Upinniemen koulun pysäkille saakka. Ajosuunnassa Upinniemi - Helsinki ajetaan Upinniemessä lenkki: Upinniemen koulu - Upinniemen rantatie - Meritie -…

Kirkkonummen linjan 911 pysäkkilistassa on virheellisesti mukana pysäkki ”Kauklahden asema”. Reitin alku- ja päätepysäkki Kauklahdessa on "Hansakallio" (E5136).