Poikkeuksia raitioliikenteessä Kallion, Sörnäisten ja Alppilan alueella 17.–23.11.

Raitiolinjojen 6 ja 6T liikenne Hakaniemen ja Paavalin kirkon välillä sekä linjan 8 liikenne Urheilutalon ja Paavalin kirkon välillä korvataan 17.–23.11 bussilla 8X Päijänteentien vesijohtotöiden vuoksi. Lisäksi työt aiheuttavat aikataulumuutoksia linjoille 3 ja 9.

Raitiolinjat 6 ja 6T ajavat Hämeentien sijasta reittiä Hakaniemi – Karhupuisto – Läntinen Brahenkatu – Sturenkatu – oma reitti. Bussit Hakaniemen ja Arabian välillä kulkevat normaaliin tapaan Hämeentietä.

Raitiolinja 8 ajaa reittiä Helsinginkatu – Läntinen Brahenkatu – Sturenkatu – oma reitti. Poikkeus tuo muutoksia myös linjojen aikatauluihin Arabian suunnasta.

Vallilaan päin mentäessä vaihto raitiovaunusta bussiin 8X tapahtuu Läntisen Brahenkadun raitiovaunupysäkeillä Urheilutalo 0259 ja 0260 ja bussipysäkillä Urheilutalo 2148.

Kallioon päin päin mentäessä vaihto bussista raitiovaunuihin tapahtuu Hämeentien bussipysäkeillä Paavalin kirkko 3026 ja 3025 ja raitiovaunupysäkillä Paavalin kirkko 0330.

Bussi 8X kulkee reittiä Helsinginkatu - Hämeentie - Kustaa Vaasan tie - Väinö Auerin katu - Kustaa Vaasan tie - Hämeentie - Helsinginkatu - Fleminginkatu - Aleksis Kiven katu - Läntinen Brahenkatu. Bussi 8X pysähtyy reitin varrella kaikilla bussipysäkeillä, paitsi Helsinginkadun ja Fleminginkadun risteyksessä se pysähtyy raitiovaunupysäkeillä.

Raitiovaunuja korvaavalla bussilinjalla 8X kelpaavat samat liput kuin ratikoissakin eli myös tekstiviestilippu sekä automaatista ostettu tai matkakortin arvolla maksettu ratikkalippu. Bussissa kelpaavat myös kaikki muut HSL:n liput, jotka ovat voimassa matkustusalueella (Helsingin sisäinen lippu, seutulippu, kolmen vyöhykkeen lähiseutulippu sekä Helsingin sisäiset ja seudulliset yhden vuorokauden liput).

Linjat 1, 1A, 3, 7A, 7B ja 9 ajavat normaalia reittiään.

Aikataulumuutoksia linjoilla 3 ja 9

Päijänteentien vesijohtotöiden aikana raitiolinjoilla 3 ja 9 on aikataulumuutoksia.

Linjalla 3 ei liikennöidä aikatauluun r-kirjaimella merkittyjä lähtöjä Urheilutalolta Nordenskiöldinkadun suuntaan eikä aikatauluun u-kirjaimella merkittyjä lähtöjä Nordenskiöldinkadulta Olympiaterminaalin suuntaan.
Katso linjan 3 lähdöt, joita ei liikennöidä

Linjalla 9 aikatauluun b-kirjaimella merkityt lähdöt Länsisataman suuntaan liikennöidään Läntisen Brahenkadun pysäkiltä Urheilutalo 0260  ja n-kirjaimella merkityt lähdöt Pasilan suuntaan liikennöidään Läntisen Brahenkadun pysäkille Urheilutalo 0259.
Katso linjan 9 lähdöt, jotka ajetaan Kallion urheilutalon pysäkeiltä