HSL:n liikenne itsenäisyyspäivänä 6.12. ja maanantaina 5.12.

HSL:n liikenne kulkee itsenäisyyspäivänä 6.12. sunnuntain aikataulujen mukaan. Keskustan raitiovaunu- ja bussiliikenteessä on kuitenkin poikkeuksia muun muassa ylioppilaiden soihtukulkueen ja Linnan juhlien vuoksi.

Itsenäisyyspäivän aattona maanantaina 5.12. liikenne kulkee perjantain aikataulujen mukaan. Lisäksi metro kulkee kaksi tuntia normaalia pidempään ja joillain Helsingin keskustasta lähtevillä bussilinjoilla on lisälähtöjä. Osa Sipoon suunnan bussien lähdöistä on peruttu Sipoon koulujen vapaapäivän vuoksi.

Liikenne itsenäisyyspäivänä 6.12.

Liikenne kulkee sunnuntain aikataulujen mukaan. Keskustan raitiovaunu- ja bussiliikenteessä on poikkeuksia kulkueiden ja linnan juhlien vuoksi.

Ylioppilaiden soihtukulkue

Kulkue lähtee liikkeelle kello 17 Hietaniemenkadulta ja kulkee reittiä Hietaniemenkatu–Arkadiankatu–Mannerheimintie–Pohjoisesplanadi–Presidentinlinna–Mariankatu–Aleksanterinkatu–Senaatintori.

Raitiolinja 2 ajaa kello 16.50–17.30 molempiin suuntiin suoraan Mannerheimintietä. Runeberginkadun ja Kampin reittiosuus jää ajamatta. Myös muille raitiolinjoille on odotettavissa hetkellisiä viivästyksiä kulkueen reittikaduila.

Bussilinja 24:
Lähdöt Merikadulta klo 16.45 ja 17.05 ajetaan reittiä Pietarinkatu–Kapteeninkatu–Tehtaankatu–Laivurinkatu–Fredrikinkatu–Pohjoinen Rautatienkatu–Mechelininkatu. Korkeavuorenkadun, Mannerheimintien, Arkadiankadun ja Pohjoisen Rautatienkadun reittiosuus jää ajamatta.
Lähdöt Seurasaaresta klo 16.45 ja 17.05 ajetaan reittiä Mechelininkatu–Hietalahdenranta–Bulevardi–Yrjönkatu. Hietaniemen, Pohjoisen ja Eteläisen Rautatienkadun, Arkadiankadun ja Mannerheimintien reittiosuus jää ajamatta.
Bussit pysähtyvät kaikilla poikkeusreitin varrella olevilla pysäkeillä.

Kartta linjan 24 poikkeusreitistä ylioppilaiden soihtukulkueen aikana

Lisäksi kulkue saattaa aiheuttaa hetkellistä viivästystä linjoille 14, 18, 21V, 37, 39, 41, 42 ja 69.

Linnan juhlat

Tapahtuman aikana kello 17.30–21.30 raitiolinjat 2, 3, 4, 7A ja 7B kulkevat poikkeusreiteillä. Raitiolinja 5 ei liikennöi. Eirassa ja Katajanokalla raitioliikennettä korvataan busseilla.

Kartta raitioliikenteestä ja korvaavien bussien reiteistä Linnan juhlien aikana

Raitiolinjat 2 ja 3 ajavat linjan 1A päätepysäkille Pursimiehenkadulle.
Bussi 3X korvaa ajamatta jäävää reittiosuutta. Se kulkee reittiä Eteläranta–Laivasillankatu–Tehtaankatu–Laivurinkatu–Fredrikinkatu–Bulevardi–Albertinkatu–Pursimiehenkatu–Viiskulma. Päätepysäkit ovat Viiskulma (1174) Pursimiehenkadulla ja raitiovaunupysäkki Eteläranta (0433).

Raitiolinja 4 liikennöi Kolmikulmaan.
Bussi 4X korvaa Lasipalatsin ja Katajanokan välistä osuutta. Bussi lähtee Postitalon pysäkiltä (2038) ja kulkee reittiä Postikatu–Kaivokatu–Kaisaniemenkatu–Liisankatu–Pohjoisranta–Kanavakatu–Satamakatu–Kruunuvuorenkatu–Linnankatu–Merikasarminkatu.

Raitiolinja 5 ei liikennöi.
Bussi 5X korvaa raitioliikennettä. Bussi kulkee linjan 4X reittiä Kruunuvuorenkadulle ja siitä edelleen terminaalille.

Raitiolinjat 7A ja 7B ajavat rautatieaseman kautta. Aleksanterinkadun, Snellmaninkadun ja Liisankadun osuus jää ajamatta.

Muut poikkeukset

Itsenäisyyspäiväksi on odotettavissa myös mielenilmauskulkueita, jotka voivat aiheuttaa poikkeuksia joukkoliikenteeseen.

Veikkolan suunnan U-linjan 280 SS-lähtöjä ei ajeta itsenäisyyspäivänä.

Liikenne maanantaina 5.12.

Liikenne kulkee pääosin perjantain aikataulujen mukaan. Myös yöliikenne ja pikkujoulukauden lisälähdöt ajetaan kuten perjantain jälkeisinä öinä, eli metro kulkee kaksi tuntia normaalia pidempään (metron lisälähdöt) ja joillain Helsingin keskustasta lähtevillä bussilinjoilla on lisälähtöjä (bussien lisälähdöt).

Joillain U-linjoilla ajetaan kuitenkin vain normaali maanantailiikenne.

Sipoon suunnan bussilinjojen aikatauluihin plussalla (+) merkittyjä lähtöjä ei ajeta, sillä Sipoon kouluilla on 5.12. lomapäivä. Linjoja 982, 984, 992, 993 ja 994 ei liikennöidä lainkaan. Plussalla (+) merkittyjä lähtöjä on lisäksi linjoilla 985, 986, 987, 989 ja 996.

Linjalla 989 ajetaan kuitenkin lähdöt 8.15A Monninkylästä ja 15.35V Monninkylästä sekä 7.20A Järvenpäästä, 14.20 Järvenpään ammattikoululta ja 16.35HJ Järvenpäästä.

Tarkemmat aikataulut Reittioppaassa

HSL:n liikenteen tarkemmat aikataulut ovat saatavilla Reittioppaasta (www.reittiopas.fi). U-bussilinjojen aikataulut löytyvät Matkahuollon aikatauluhausta (http://matkahuolto.info).