Lisäliikennettä I- ja P-junilla Vantaan Rockfestiin 9.–10.6. ja poikkeusreittejä busseilla 432, 433 ja 433K 7.–12.6.

HSL järjestää lisäliikennettä I- ja P-junilla Vantaan Vehkalassa järjestettävän Rockfestin aikaan 9.–10.6. Perjantai- ja lauantai-iltapäivisin sekä iltaisin menoliikenteessä I- ja P-junat ajetaan tavallista pidempinä normaalein vuorovälein. Nämä junavuorot eivät pysähdy Ilmalassa ja tieto tästä näkyy Reittioppaassa.

Lisäliikennettä perjantain ja lauantain välisenä yönä

Perjantain ja lauantain välisenä yönä kehäradalla on lisäliikennettä noin klo 3.20 asti. Helsingistä ajetaan seuraavat lisälähdöt: P-juna noin klo 23.57, I-juna noin klo 23.54 ja L-juna klo 1.31 ja klo 2.31.

Normaalivuorojen lisäksi P-junat kulkevat Vehkalan asemalta Tikkurilan kautta Helsinkiin noin 10 minuutin välein klo 1.10–2.40 ja noin puolen tunnin välein klo 2.40–3.20. Junat eivät ota matkustajia kyytiin ennen Vehkalan asemaa eli Vehkala on ensimmäinen asema, jolta lisävuoron kyytiin pääsee.

I-junat liikennöivät Vantaankosken asemalta Huopalahden kautta Helsinkiin noin 20 minuutin välein arviolta klo 1.10–3.10. Junat eivät ota matkustajia kyytiin ennen Vantaankosken asemaa eli Vantaankoski on ensimmäinen asema, jolta lisävuoron kyytiin pääsee. Vantaankosken jälkeen junat pysähtyvät kaikilla asemilla paitsi Ilmalassa.

Lisävuorot lähtevät heti, kun junat ovat täynnä, joten niiden aikataulut ovat suuntaa-antavia. Lisävuorot liikennöidään muuten kuten normaalivuorot, mutta junien kyytiin pääsee vasta Vehkalasta tai Vantaankoskelta lähtien eivätkä ne pysähdy Ilmalassa. Lisäliikenteen vuorot eivät näy Reittioppaassa.

Lisäliikennettä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä on kehäradan junilla lisäliikennettä noin klo 2.40 asti. Helsingistä ajetaan seuraavat lisälähdöt: P-juna klo 23.57 ja I-juna klo 23.54.

Normaalivuorojen lisäksi P-junat liikennöivät Vehkalasta Tikkurilan kautta Helsinkiin noin 20 minuutin välein klo 0.55–2.40. I-junat liikennöivät Vehkalasta Huopalahden kautta Helsinkiin noin 20 minuutin välein klo 1.15–2.00. Vehkala on ensimmäinen asema, jolta lisävuorojen kyytiin pääsee. I-junat pysähtyvät Vehkalan jälkeen kaikilla asemilla paitsi Ilmalassa.

Matkalippu kannattaa ostaa etukäteen

Festivaaliin kannattaa saapua joukkoliikenteellä, kävellen tai pyöräillen, sillä alueella ei ole autojen pysäköintimahdollisuutta. HSL suosittelee hankkimaan matkaliput etukäteen ruuhkien välttämiseksi. Esimerkiksi kahden vuorokauden seutuvuorokausilipulla voi matkustaa koko festivaalin ajan kaikilla HSL:n liikennevälineillä hintaan 21 euroa - myös yötaksan aikaan. Vuorokausilippuja myydään muun muassa pääkaupunkiseudun R-kioskeilla.

Bussit 432, 433 ja 433K poikkeusreitillä 7.–12.6.

Sanomatie ja Härkähaantie on suljettu 7.6.–12.6.2017 itse festivaalin ja sen rakennus- ja purkutöiden vuoksi. Bussilinjat 432 ja 433/K ajavat poikkeusreittiä Martinkyläntien ja Vantaankoskentien kautta. Bussit käyttävät kaikkia poikkeusreitillä olevia pysäkkejä.