Bussilinjoja siirtyy poikkeusreitille Maunulan alueella 4.3.2019

Joukkoliikenne siirtyy Maunulan alueella poikkeusreiteille maanantaina 4.3.2019, kun Pirjontie katkeaa läpiajoliikenteeltä Pakilantien ja Pirkkolantien väliseltä osuudelta.

Poikkeusreitit koskevat linjoja 51, 52, 63, 550 ja 552. Linjat 52, 550 ja 552 ajavat Maunulassa Pakilantieltä Pirkkolantielle Metsäpurontien kautta. Linja 51 taas siirtyy ajamaan suoraan Metsäläntietä ja kiertää kokonaan Pirkkolan ja Maunulan, ja linja 63 ajaa Maunulaan Metsäläntien ja Männikkötien kautta. Linjojen 51 ja 63 poikkeusreittien taustalla on liikenteen sujuvuuden turvaaminen bussiliikenteelle varsin kapealla Metsäpurontiellä.

Poikkeusjärjestely johtuu Pirjontiellä tehtävistä johtosiirroista, joista kerrotaan tarkemmin Helsingin kaupungin verkkosivuilla osoitteessa hel.fi/johtosiirrot. HSL:n Reittioppaassa uusien linjojen reitit näkyvät n. helmikuun alusta alkaen.

Poikkeusjärjestelyt ovat käytössä kesään 2020 asti, ja ne jatkuvat senkin jälkeen, jos uuden, Raide-Jokeri-hankkeessa rakennettavan pikaraitiotien rakentaminen alkaa suunnitellusti kesällä 2019. Tämä edellyttää, että Helsingin ja Espoon valtuustot hyväksyvät Raide-Jokerin lopullisen kustannusarvion.

Poikkeusreitti runkolinjalla 550

Linja 550 siirtyy kulkemaan Tuusulanväylän ja Pirkkolan pysäkkien välisen osuuden Metsäpurontien kautta. Linja käyttää poikkeusreitin varrella Maunulanmäen pysäkkejä Metsäpurontiellä. Lisäksi linja 550 pysähtyy Itäkeskuksen suuntaan myös Paanutien pysäkillä Pakilantiellä, jotta vaihto linjoille 66 ja 67 onnistuisi mahdollisimman sujuvasti.

Maunulanmäen pysäkit sijaitsevat Pakilantiellä sijaitseviin Maunulan pysäkkeihin nähden S-marketin takana.

Poistuvat pysäkit: Maunula, Pirjontie

Poikkeusreitti linjoilla 52 ja 552, poistuva pysäkki linjoilla 50 ja 66K

Linjat 52 ja 552 siirtyvät kulkemaan Paanutien ja Pirkkolan pysäkkien välisen osuuden Metsäpurontien kautta. Linjat käyttävät poikkeusreitin varrella Maunulanmäen, Vesakkotien ja Metsäpuronkujan pysäkkejä Metsäpurontiellä. Kuusikkotien pysäkit poistuvat käytöstä - tämä muutos koskee myös linjoja 50 ja 66K.

Vesakkotien pysäkki Munkkiniemen ja Otaniemen suuntaan siirtyy Männikkötien risteyksen toiselle puolelle Alepaa vastapäätä.

Maunulanmäen pysäkit sijaitsevat Pakilantiellä sijaitseviin Maunulan pysäkkeihin nähden S-marketin takana.

Poistuvat pysäkit: Maunula, Pirjontie, Maunulantie

Poikkeusreitti linjalla 51

Linja 51 siirtyy kulkemaan Vaskisepäntien (Metsälässä) ja Thalianaukion (Pohjois-Haagassa) pysäkkien välisen osuuden suoraan Metsäläntietä ja Ilkantietä pitkin. Maunulan ja Pirkkolan reittiosuus jää ajamatta.

Järjestelyn syynä on joukkoliikenteen riittävän sujuvuuden turvaaminen Metsäpurontien kuormitetulla tieosuudella Maunulassa.

Poistuvat pysäkit: Niittyläntie, Koivikkotie, Vesakkotie, Kuusikkotie, Maunulanmäki, Maunula, Pirjontie, Maunulantie, Pirkkola, Pirkkolan urheilupuisto, Hämeenlinnanväylä, Teuvo Pakkalan tie, Aino Acktén tie

Poikkeusreitti linjalla 63

Linja 63 siirtyy kulkemaan Laajasuontien ja Vesakkotien välisen osuuden Metsäläntien ja Männikkötien kautta. Nuijamiestentien pohjoisen osan ja Pirkkolan reittiosuus jää ajamatta.

Järjestelyn syynä on joukkoliikenteen riittävän sujuvuuden turvaaminen Metsäpurontien kuormitetulla tieosuudella Maunulassa.

Poistuvat pysäkit: Metsäläntie, Santavuorentie, Hämeenlinnanväylä, Pirkkolan urheilupuisto, Pirkkola, Metsäpuronkuja

Väliaikainen pysäkkimuutos: Pirkkolan pysäkki Maunulan suuntaan poissa käytöstä n. 4.3.-toistaisskei

Pirkkolan pysäkki Pirkkolantiellä Maunulan suuntaan (pysäkkinumero H2224, linkki pysäkkiin Reittioppaassa) poistuu käytöstä 4.3.2019 kaivutöiden vuoksi. Muutos koskee runkolinjaa 550 sekä linjoja 52 ja 552.

Korvaava pysäkki on Pirkkolan urheilupuisto (H2224, linkki pysäkkiin Reittioppaassa), joka sijaitsee Pirkkolan pysäkin kohdasta vajaat 200 metriä Haagan suuntaan.

Poikkeusjärjestelyjen syynä ovat Pirkkolantien ja Metsäpurontien risteyksessä tehtävät kaivuutyöt, jotka estävät pysäkin käyttämisen. Järjestely on voimassa toistaiseksi.

 

Klikkaamalla alla olevaa kuvaa saat sen suuremmaksi (pdf-tiedosto).

Kartta bussien poikkeusreiteistä ja pysäkeistä Maunulan alueella 4.3.2019 alkaen