Hakaniemen aseman B-sisäänkäynti suljetaan ja A-sisäänkäynti avataan 6.4. - ei esteetöntä kulkua Linjojen puolelta asemaa

Hakaniemen metroaseman Porthaninkadulla Siltasaarenkadun kulmassa sijaitseva B-sisäänkäynti suljetaan 6.4. katutason virastotalon kiinteistön purkamisen vuoksi. Aiemmin suljettuna ollut samasta lippuhallista katutasoon Toisen linjan suuntaan vievä A-sisäänkäynti otetaan samalla takaisin käyttöön. Esteetön yhteys on B-sisäänkäynnin poistuttua käytöstä vain Hakaniementorin puolella asemaa.

B-sisäänkäynnin sulkemisen 6.4. jälkeen Linjojen suunnan lippuhallista ja metroaseman pohjoispäästä ei ole esteetöntä kulkua metron ja katutason välillä. Takaisin käyttöön otettavassa A-sisäänkäynnissä on käytössä ainoastaan porrasyhteys. Huonosti liikkuvien ja esteetöntä kulkua tarvitsevien yhteys metron ja katutason välillä on siis käytössä vain aseman Hakaniementorin puoleisista sisäänkäynneistä. B-sisäänkäynti suljetaan ja A-sisäänkäynti avataan 6.4. metron aamuliikenteen alkaessa.

Torin puoleisista sisäänkäynneistä hissi on käytössä sisäänkäynneillä C ja E. C-sisäänkäynti on väliaikaisen kauppahallin viereinen sisäänkäynti suoraan torilta ja E taas sijaitsee Siltasaarenkadun toisella puolella kauppahallin suunnasta katsottuna. Kaikkien sisäänkäyntien sijainnit kartalla on merkitty alla oleviin kuviin ja asemalla niille vievät reitit on merkitty kirjaintunnuksin kartan lisäksi myös kiinteisiin opasteisiin.

Sisäänkäynnin sulkemisen ja purkutyömaan takia suljettujen muiden jalankulkuyhteyksien vuoksi helpoin vaihtoyhteys moniin busseihin ja raitiovaunuihin on purkutyön ajan Hakaniementorin pysäkkien ja sisäänkäyntien kautta. Hakaniemen metroaseman Linjojen puolen lähipysäkeistä osa on myös työmaan takia siirrettyinä normaalia sijaintiaan kauemmas metroaseman sisäänkäynneistä. Lue näistä tammikuussa tapahtuneista pysäkkimuutoksista lisää liikennetiedotteestamme.

Metroasema ja muut sisäänkäynnit ovat käytössä normaalisti.

Hakaniemen metroaseman sisäänkäyntien tilanne 6.4. alkaen kartoilla

Alla olevassa kartassa pohjoinen on kartan yläreunassa