Leppävaaran asemalla testataan uutta asemainfojärjestelmää 2.-3.9.

Rautatieasemien kuulutusten ja näyttöjen matkustajainformaatiosta vastaava Finrail Oy testaa uutta asemainfojärjestelmää Leppävaaran asemalla 2.-3.9.

Uusi testattava järjestelmä kehittää tulevaisuudessa juna-asemien matkustajainformaatiota matkustajien toivomaan suuntaan. Testauksen aikana aseman näyttöjen ulkoasu saattaa poiketa totutusta. Lisäksi automaattisten kuulutusten osalta uudessa järjestelmässä on käytössä myös uusi kuulutusääni. Uusi järjestelmä on testausvaiheessa käytössä vain osassa asemaa vanhan järjestelmän rinnalla, mistä johtuen informaatiossa voi olla eroavaisuuksia aseman eri osien välillä. Myös järjestelmän asennustöiden ja mahdollisten häiriötilanteiden aikana aseman näyttöjen ja kuulutusten informaatiossa voi olla puutteita testauksen takia.

Uuden järjestelmän testaus ei vaikuta alueella esimerkiksi bussipysäkkien luona oleviin HSL:n aikataulunäyttöihin. Lähijunien ja muun HSL-liikenteen aikataulut voit tarkistaa Reittioppaasta ja kaukojunien tiedot esimerkiksi Finrailin palvelusta osoitteessa junalahdot.fi. Finrailin verkkopalvelu näyttää myös mahdolliset lähtöraidepoikkeukset, jotka eivät välity Reittioppaaseen reaaliajassa.