E-, U- ja L-junat korvataan busseilla Espoon ja Kirkkonummen asemien välillä la 25.6. klo 01 - su 26.6. klo 6.50

E-, U- ja L-junat eivät kulje Espoon aseman länsipuolella juhannusyöstä la 25.6. klo 01 alkaen su-aamuun 26.6. klo 06.50 asti. Junat kulkevat vain Helsingin ja Espoon asemien välillä. Pois jäävää osuutta korvataan busseilla 211X välillä Espoo-Kirkkonummi. Lisäksi L-junayhteys Siuntioon la-su yönä on korvattu bussilla 182X.

E-, U- ja L-junien liikenteessä on ratatöiden takia juhannusyönä alkava katko la 25.6. kello 1.00 - su 26.6. kello 6.50 Espoon aseman länsipuolella. Juhannusaaton jälkeisen yön viimeinen juna Espoosta Kirkkonummelle on siis L-juna kello 0.34. Viimeinen juna Kirkkonummelta Helsinkiin taas lähtee kello 0.37.

Katkon jälkeen sunnuntaiaamun ensimmäinen juna Espoosta Kirkkonummelle on L-juna kello 7.04. Ensimmäinen sunnuntaiaamun juna Kirkkonummelta Helsinkiin taas on L-juna kello 6.57.

Junat ajetaan katkon aikana vain Helsingin ja Espoon asemien välillä normaalien aikataulujensa mukaan. Espoon ja Helsingin asemien välillä ajetaan katkon ajan aamuina ja la-su yönä myös yksittäisiä lisäjunia. Pois jäävää osuutta korvataan busseilla 211X välillä Espoo-Kirkkonummi. Lisäksi lauantain ja sunnuntain välisen yön L-junayhteys Siuntioon on korvattu bussin 182X yksittäisellä lähdöllä molempiin suuntiin välillä Kirkkonummi-Siuntio.

E-junien kulkiessa bussilla 211X on lisäksi ylimääräisiä lähtöjä, jotka ajetaan vain välillä Espoo-Kauklahti. Tuona aikana junaa korvaava bussi kulkee Espoon ja Kirkkonummen asemien välillä noin 30 minuutin välein ja Espoon ja Kauklahden asemien välillä noin 15 minuutin välein.

E-, U- ja L-junat käyttävät Espoossa lähtöraiteina katkon ajan raiteita 2 ja 3. Tiedot kunkin lähdön raiteesta saat aseman näytöiltä ja kuulutuksista.

Korvaavan reitin omalle yhteysvälillesi sekä kaikki poikkeuksen aikaiset aikataulut löydät Reittioppaan haun avulla.

Bussi 211X Espoo-Kirkkonummi

Korvaavien bussien kyytiin voit nousta voimassa olevalla lipulla myös keskiovesta eikä lippua tarvitse näyttää kuljettajalle. Korvaavissa busseissa käyvät samat matkaliput, jotka kävisivät korvatussa junassakin.

Bussin aikataulun ja reitin molempiin suuntiin näet Reittioppaasta:

Bussi 211X Espoo-Kirkkonummi

Bussi 211X Kirkkonummi-Espoo

Bussin 211X lähtöpysäkit asemilla

Espoon asemalla bussi lähtee Kirkkojärventieltä laiturista 32 (raiteen 1 vierestä).

Matkan varrella käytössä ovat pysäkit:

Kirkkonummelta lähtö kohti Espoota matkakeskuksen laiturista 12.

Bussi 182X Kirkkonummi-Siuntio

Linjatunnuksella 182X ajetaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 26.6. yksittäiset lähdöt Siuntion ja Kirkkonummen välillä molempiin suuntiin. Kyseessä ovat linjalla 211X kulkevat bussit, joiden reitti on jatkettu vielä Kirkkonummen ja Siuntion välille. Voit siis matkustaa koko matkan Espoon ja Siuntion välillä saman bussin kyydissä. Bussit vaihtavat linjatunnusta Kirkkonummella.

Siuntioon jatkava bussi lähtee Espoon asemalta kello 23.40. Kirkkonummelta (matkakeskuksen laiturista 15) Siuntioon sama bussi lähtee kello 0.22. Siuntiosta Kirkkonummelle ja siitä edelleen Espooseen bussi lähtee kello 1.02.

Bussit ajetaan Länsiväylän, Rannikkotien ja Siuntiontien kautta. Siuntiossa käytössä ovat pysäkit ovat Sudenkaari (Siuntion aseman suuntaan So3099, Kirkkonummelle So3098) ja Siuntion rautatieasema (So3096). Bussit eivät pysähdy muilla pysäkeillä.

Bussin aikataulun ja reitin näet myös Reittioppaasta:

Bussi 182X Kirkkonummi-Siuntio

Bussi 182X Siuntio-Kirkkonummi