Kesäaikataulut tulevat voimaan maanantaina 20.6.

HSL:n liikenteessä siirrytään kesäaikatauluihin maanantaina 20.6. Poikkeuksena on U-liikenne ja osa raitiovaunuliikenteestä, jotka ovat jo siirtyneet kesäaikatauluihin. HSL:n palvelupiste Helsingin päärautatieasemalla on myös siirtynyt kesän aukioloihin. Kesän aikana useita raitiovaunujalinjoja on poikkeusreitillä. Lisäksi 20.6. astuu voimaan bussireittien muutoksia.

Joukkoliikenne kulkee kesäaikatauluin maanantaista 20.6. alkaen. Kesän 2022 aikataulut ovat voimassa 20.6.–14.8. Poikkeuksena on U-liikenne ja osa raitiovaunuliikenteestä, jotka ovat jo siirtyneet kesäaikatauluihin. Suomenlinnan lautta on aloittanut kesäaikatauluilla 29.4.

Kesäaikataulut löytyvät Reittioppaasta sekä pdf-muodossa Tulostettavat aikataulut -sivulta.

 

Palvelupisteen kesän aukioloajat

Helsingin päärautatieaseman palvelupiste on avoinna 6.6.–31.7. maanantaista perjantaihin klo 9–18 ja lauantaisin klo 9.30–17. Sunnuntaisin palvelupiste on suljettu.

Tarkastusmaksutoimisto palvelee normaalein aukioloin maanantaista torstaihin klo 8.30–16.00 ja perjantaisin klo 8.30 - 14.00.

 

Raitiovaunujen poikkeusjärjestelyt

Raitiovaunulinjat 1, 2, ja 7 ovat poikkeusreitillä 13.6.-14.8.2022. Linjaa 8 ei ajeta ollenkaan, mutta linjaa korvaa Jätkäsaaren ja Sörnäisten välisellä osuudella bussi 8X. Poikkeusjärjestelyjen syynä ovat eri alueiden työmaat.

 

Bussien muutokset

Kesäliikenteen alkaessa 20.6. lähibussit 625 ja 618 yhdistyvät uudeksi linjaksi 625, joka kulkee reittiä Tikkurila-Tarhurinpuisto-Koivukylä-Rekolanmäki. Lähibussipalvelu poistuu Tikkurilan laboratorion ja Unikkotien väliseltä reittiosuudelta sekä Simonkylästä ja Leinelästä. Lisätietoa muutoksesta.

Yölinjan 67N Rautatientori - Torpparinmäki reitti muuttuu 20.6. alkaen kulkemaan molempiin suuntiin samaa reittiä pitkin. Lisätietoa muutoksesta

 

Matinkylässä metrot lähtevät kesän ajan molemmista laitureista

Metro kulkee maanantaista 20.6. alkaen kesäaikataulun mukaan. Samalla Matinkylän kääntöraide poistuu käytöstä ja metrot käännetään asemalaiturissa takaisin itään. Metrot kohti Helsinkiä lähtevät siis vuorotellen kummaltakin raiteelta. Asemalaiturissa saattaa olla odottamassa metroja, jotka lähtevät vasta seuraavan lähdön jälkeen. Matinkylässä seuraavan metron raide kannattaa siksi tarkistaa metrolaiturin näytöiltä kesän ajan.