Kesäajan alkaminen bussi- ja junaliikenteessä 26.3.

Kesäaikaan siirrytään lauantain 25.3. ja sunnuntain 26.3. välisenä yönä. Kelloja siirretään tunnilla eteenpäin sunnuntaina 26.3. aamuyöllä klo 3. Junaliikenteessä on joitakin poikkeuksia.

Lauantain 25.3. ja sunnuntain 26.3. välisenä yönä siirrytään kesäaikaan. Kelloja siirretään tunnilla eteenpäin sunnuntaina 26.3. aamuyöllä klo 3.

Bussiliikenteessä lauantain aikataulujen mukaiset lähdöt ajetaan normaaliajan (talviajan) mukaan, eli myös aamuyön liikenne noudattaa vielä normaaliaikaa. Sunnuntain aikataulujen mukainen liikenne aloitetaan kesäajan mukaan.

Reittioppaan viikkoaikatauluista tai tulostettavista aikatauluista voi tarkistaa, kuuluuko lähtö lauantain vai sunnuntain liikennöintivuorokauteen.

Lähijunat lähtevät sunnuntaina klo 3.00 asti vain normaaliajan (talviajan) mukaisesti ja junat ajetaan pääteasemille asti normaaliajan mukaan. Junat, joiden lähtöaika on klo 4.00 jälkeen, ajetaan pääsääntöisesti kesäajan mukaan.

Kesäajan alettua ajetaan normaaliajan mukaan vielä seuraavat junat – eli käytännössä kellonajan muutosta ei vielä huomioida:

  • L-junat Helsingistä Kirkkonummelle klo 3.03 ja 4.03 (eli ne lähtevät kesäajan mukaan klo 4.03 ja 5.03).
  • K-juna Helsingistä Keravalle klo 3.51 (eli se lähtee kesäajan mukaan klo 4.51).
  • T-juna Riihimäeltä klo 3.55 ajetaan kuitenkin kesäajan mukaan, jolloin se siis lähtee Riihimäeltä jo klo 2.55
    normaaliajan mukaan (Jokelasta klo 4.12 kesäajan mukaan) ja saapuu Helsinkiin kesäajan mukaan klo 5.09.
  • T-juna Helsingistä Riihimäelle klo 4.21 ajetaan kesäajan mukaan.