Päivitetty: Liikenne palautuu normaaliksi to 13.7. illalla. Epäsäännöllistä liikennettä bussi- ja raitioliikenteessä illan ajan.

Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen huippukokous Helsingissä vaikuttaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen torstaina 13.7. Liikenteessä on poikkeusreittejä, katkoja ja viivästyksiä. Matkustamiseen kannattaa varata tavallista enemmän aikaa. Poliisin antamien arvioiden mukaan osa liikennekatkoksista saattaa kestää jopa 40 minuuttia.

Päivitys 13.7. klo 19.00: Liikenne palautumassa normaaliksi. Epäsäännöllistä liikennettä bussi- ja raitioliikenteessä illan ajan.

Päivitys 13.7. klo 18.00: Liikenteessä merkittäviä viivästyksiä keskustassa, Hämeentiellä, Mäkelänkadulla, Tuusulanväylällä ja poikkikaduilla sekä Rautatientorin busseilla. Pysäytys väh. 30 minuuttia.

Päivitys 13.7. klo 17.35: Hakaniemen metroasema suljettuna noin klo 18.35 asti.

Päivitys 13.7. klo 15.45: raitioliikenne on palannut Olympiaterminaalille ja Katajanokalla.

Päivitys 13.7. klo 13.30: Keskustassa raitio- ja bussiliikenne alkamassa, poikkeuksia linjoilla 2, 3, 4 ja 5. Liikenne kulkee epäsäännöllisesti noin kahden tunnin ajan.

Päivitys 13.7. klo 11.45: Raitiovaunuliikenne seisahtunut noin tunnin ajaksi klo 12 alkaen / Keskustan bussiliikenteessä merkittäviä viivästyksiä ja poikkeuksia.

Päivitys 12.7. klo 23.20: Viivästykset Tuusulanväylän ja keskustan välillä ovat ohi, liikenne palautuu normaaliksi. Pääradan junat, keskustan ja Mäkelänkadun bussit sekä ratikat liikkuvat epäsäännöllisin vuorovälein.

Päivitys 12.7. klo 22.35: Liikennekatkoja Tuusulanväylällä, Mäkelänkadulla, Hämeentiellä ja niiden poikkikaduilla sekä Rautatientorin ja Kampin busseilla, viivästys väh. 30 min.

Päivitys 12.7. klo 20.55: Hakaniemen metroasema suljettuna ke 12.7. klo 22-23

Päivitys 12.7. klo 15.05: lisätty tiedot Kampin metroaseman sisäänkäyntien poikkeuksista aseman läntisessä lippuhallissa ke 12.7. klo 17 alkaen.

Päivitys 12.7. klo 9.30: lisätty tarkemmat tiedot Suomenlinnan lautan, Kampin bussien ja ratikoiden tiedossa olevista poikkeuksista.

 

Liikenne palautumassa normaaliksi to 13.7. klo 19 alkaen. Epäsäännöllistä liikennettä voi olla vielä bussi- ja raitioliikenteessä illan ajan.


Vaikutukset kohdistuvat erityisesti Helsingin keskustan bussi- ja raitioliikenteeseen sekä sisääntuloväylien bussiliikenteeseen. Suomenlinnan lautta liikennöi 13.7. aamusta klo 22 asti ainoastaan Katajanokan huoltolaiturista, koska Kauppatori on suljettu. Myös joitakin kaupunkipyöräasemia on poissa käytöstä keskustan alueella.

Poliisi on tiedottanut, että saattueet voivat aiheuttaa Helsingin keskustassa jopa 40 minuutin katkoksia liikenteeseen. Katkoksien tarkkoja kellonaikoja ei kerrota ennakkoon. Poikkeukset voivat siis astua voimaan lyhyellä varoitusajalla, joten HSL-sovelluksen ja HSL:n nettisivujen tiedotusta aiheesta kannattaa seurata aktiivisesti. Lisätietoa liikennejärjestelyistä poliisin tiedotteessa.

Metrot ja lähijunat kulkevat normaalisti, joten suosittelemme niiden käyttöä huippukokouspäivänä. Mikäli mahdollista, kannattaa matkasuunnitelmissa ottaa huomioon tiedossa olevat poikkeukset ja tarvittaessa etsiä vaihtoehtoisia reittejä tai ajankohtia keskustassa vierailuun.

Kampin metroaseman läntisessä lippuhallissa osa sisäänkäynneistä on suljettu ke 12.7. klo 17 alkaen, jolloin sisäänkäynti tähän lippuhalliin on käytössä vain Salomonkadun ja Autotalon puolelta asemarakennusta.

Päivitämme tätä sivua mahdollisimman reaaliaikaisesti, kun viranomaisilta saadut tiedot poikkeusjärjestelyistä tarkentuvat.

Saattue vaikuttaa liikenteeseen torstai-iltana 13.7.

Saattue aiheuttaa merkittäviä viivästyksiä liikenteeseen Rautatientorilla, Hämeentiellä, Mäkelänkadulla ja Tuusulanväylällä 13.7. alkaen klo 18.00. Poliisi sulkee etelän suuntaan kulkevat kaistat liikenteeltä saattueen edetessä.

Tuusulanväylää kulkevat bussit ajetaan poliisin ohjauksen mukaisesti ylös Tuusulanväylän rampeista, joista palataan normaaleille reiteille saattueen kuljettua ohitse. Poliisin ohjauksesta ja bussin sijainnista riippuen reitti on joko

 • Tuusulanväylä – Tammiston kauppatie – Vanha Tuusulantie - Yhdyskunnantie, josta liikennekatkon jälkeen takaisin Tuusulanväylälle.
 • Tuusulanväylä – Asesepäntie – Panuntie – Kullervonkatu – Pohjolankatu, josta liikennekatkon jälkeen normaalille reitille Mäkelänkadulle. Panuntieltä on vaihtoyhteys Käpylän asemalle, josta juna on nopein yhteys keskustaan.

Liikennekatkon ajan bussissa voi odottaa tai jatkaa vaihtoehtoisilla yhteyksillä. Bussit jatkavat matkaa, kun tie avataan taas liikenteelle.

Liikennekatko koskee eniten linjoja 600, 611/B, 614, 617, 623, 633 ja 643/K mutta myös risteävien teiden linjoja, kuten runkobusseja 500, 510, 550, 560 ja 570.

 

Hakaniemen asema suljettuna to 13.7. noin klo 17.35-18.35

Hakaniemen metroasema suljetaan matkustajilta. Metrot ajavat aseman läpi pysähtymättä. Hakaniemeen pääset esimerkiksi Sörnäisten kautta vaihtamalla toisiin kulkuvälineisiin.


Siirry suoraan alempiin eri aiheiden osioihin

Ratikkaliikenteen muutokset

Lauttaliikenteen muutokset

Bussiliikenteen muutokset

Kampin metroaseman sisäänkäyntien poikkeukset

Kaupunkipyörien poissa käytöstä olevat asemat

 

Muutokset raitioliikenteessä 13.7.

Kaikilla raitiovaunulinjoilla on torstaina huomattavia viivästyksiä ja odotuksia liikennekatkojen vuoksi.

Erityisesti Helsingin keskustassa sijaitseviin satamiin Jätkäsaaressa, Katajanokalla ja Olympiaterminaalissa matkaavien kannattaa varata matkaan ylimääräinen tunti, sillä raitioliikenteessä voi olla ruuhkaa ja vuorojen väleissä pitkiäkin viiveitä.

Raitiolinjoilla 4 ja 5 on harvennettu liikenne Aleksanterinkadulla ja Katajanokalla to 13.7. klo 11-18

 • Noin joka toinen ratikka linjalla 4 ajetaan Munkkiniemen suunnasta poikkeuksellisesti Mannerheimintieltä Kolmikulmaan, eli ajamatta jää kokonaan reittiosuus Aleksanterinkadulla ja Katajanokalla. Katajanokalle jatkavat vuorot kulkevat tunnuksella 4T. Vastaavasti noin joka toinen vuoro kohti Munkkiniemeä lähtee Katajanokan sijaan liikkeelle Kolmikulmasta.
 • Myös linja 5 ajaa harvennetulla vuorovälillä. Linjan 5 kaikki vuorot kulkevat reittiä Kolmikulma-Rautatieasema-Aleksanterinkatu-Katajanokan terminaali.
 • Lisäksi linjojen pysäkki Ritarihuone (H0407) vaunuille Katajanokan suuntaan on poissa käytöstä 13.7. klo 9-18.


Muutokset Suomenlinnan lautan liikenteessä 13.7.

Suomenlinnan lautta kulkee torstaina 13.7. Suomenlinnan päälaiturin ja Katajanokan huoltolaiturin välillä aamusta alkaen kello 22 asti. Ennen klo 22 Kauppatorille/-torilta ei siis ole lauttaliikennettä.

Lisätietoa erillisessä tiedotteessa.

Huom! Ratikkalinjojen 4 ja 5 poikkeukset ja harvennettu vuoroväli Katajanokalla vaikuttavat myös Suomenlinnan lautalla kulkevien jatkoyhteyksiin. Linja 4 on poikkeusreitillä, joten Merisotilaantorin pysäkki on poissa käytöstä. Molemmat linjat 4 ja 5 ajetaan Katajanokan laivaterminaalille, joka on myös lauttaa lähin käytössä oleva ratikkapysäkki. Katajanokan terminaalille on lauttarannasta noin 9 minuutin kävelymatka Katajanokanrantaa pitkin.

Katso Katajanokanrannan kävelyreitti ratikalta lautalle tarkemmin Reittioppaassa


Muutokset bussiliikenteessä 12.-13.7.

Bussiliikenteessä on torstaina huomattavia viivästyksiä ja odotuksia liikennekatkojen vuoksi

Jos mahdollista, matkustamisessa kannattaa suosia lähijunia ja metroa.

Kampin Länsiväylän suunnan bussit ovat poikkeusreitillä Kampin terminaalin läheisyydessä keskiviikosta 12.7. alkaen klo 12

Poikkeus jatkuu 13.7. päivän loppuun asti. Bussit ajetaan Mechelininkadun sekä Pohjoisen ja Eteläisen Rautatiekadun kautta.

Poissa käytöstä ovat pysäkit Lapinrinne H1232, H1233 ja H1234. Lähimmät käytössä olevat pysäkit ovat Kampin terminaali sekä poikkeusreitin varrella olevat Leppäsuonkadun pysäkit.

Poikkeusreitti koskee Länsiväylälle ja Lauttasaareen ajavia busseja 21, 112N, 113N, 114N, 118N, 121, 121A, 125N, 134N, 146N, 147N, 164(K), 165K, 165N, 173N, 192(V/T). Lisäksi yöbussi 21N ajaa kohti Asema-aukiota Leppäsuonkadun kautta, mutta Lauttasaaren suuntaan taas pysähtyy tavallisella pysäkillään Ruoholahdenkatu H1009 Lapinrinteen lähellä.

Lisätietoa erillisessä tiedotteessa.

 

 

Kampin metroaseman sisäänkäynneissä poikkeuksia aseman läntisessä lippuhallissa

Kampin metroaseman läntisessä eli vanhassa lippuhallissa Runeberginkadun ja Sähkötalon puoleiset ovet suljetaan keskiviikkona 12.7. kello 17 alkaen. Ovet ovat kiinni torstaihin 13.7. kello 20 asti.

Saman lippuhallin Salomonkadun eli Autotalon puoleiset ovet sekä lippuhallin muut tilat ovat käytössä normaalisti.

 

Osa keskustan kaupunkipyöräasemista on poissa käytöstä 13.7. iltaan asti

 • 014 Senaatintori
 • 017 Varsapuistikko
 • 031 Marian sairaala
 • 032 Eläinmuseo
 • 033 Kauppakorkeakoulu
 • 129 Pernajantie
 • 145 Pohjolankatu