Uusia pikkubusseja Kutsuplus-liikenteeseen

HSL tuo loppuvuonna Kutsuplus-palveluun viisi uutta bussia, joita liikennöi Oy Andersson Ab.

HSL:n hallituksen 11.6. ratkaisemaan tarjouskilpailuun osallistui neljää liikennöitsijää.

Kutsuplus tarjoaa uudenlaista kutsujoukkoliikennettä: matkan tilaus käy nopeasti netissä, jossa se myös maksetaan etukäteen palveluun kuuluvasta Matkakukkarosta. Kutsuplussan testaus alkoi viime vuoden lokakuussa ja se avattiin yleiseen käyttöön huhtikuussa.

Kutsuplus-liikennettä ajetaan nyt kymmenellä pikkubussilla pääosin Kehä I:n sisäpuolelle rajautuvalla alueella. Viiden uuden bussin liikennöinti alkaa aikaisintaan tämän vuoden lokakuussa tai viimeistään tammikuussa 2014 ja jatkuu vuoden 2016 loppuun saakka.

Uudet Kutsuplus-autot täyttävät Euro 5 -päästönormit. Niissä on vähintään 8 matkustajapaikkaa ja korkeatasoinen varustelu, mm. ilmastointi, peruutuskamera, pistorasiat kannettavalle tietokoneelle ja kauko-ohjattava liukuovi asiakkaille. Hyvin valaistussa matkustamossa on myös istuinkohtainen kohdevalaistus. Matkustusmukavuutta lisää vähäinen sisämelu, jota kauttaaltaan pehmustetut istuimet, ikkunaverhot ja matto vaimentavat.

Kutsuplus-kyytejä entistä laajemmalle

HSL:n tarkoitus on lisätä Kutsuplus-bussien määrää vähitellen niin, että niitä olisi vuoden 2015 lopussa noin sata. Lisäksi pyritään saamaan täydentävää kalustoa tasaamaan ruuhkahuippuja. Kun nykyisellä palvelualueella on saatu riittävästi kokemuksia useiden kymmenien autojen liikennöinnistä, alue on mahdollista laajentaa koko pääkaupunkiseudulle.

Kutsuplus-palvelu on saanut käyttäjiltä pääosin erittäin myönteistä palautetta ja sitä on myös kehitetty asiakkaiden ja kuljettajien palautteen perusteella. Äskettäin Kutsuplussalle avattiin kevennetty web-tilaussivusto, jonka ansiosta palvelua voi käyttää myös selaimella varustetuilla peruspuhelimilla.

Kutsuplus sopii hyvin myös yritysten tarpeisiin esimerkiksi toimipisteiden välisille matkoille tai asiakaskäynneille. Matkojen maksaminen jaetusta Matkakukkarosta on yritykselle helppoa, turvallista ja edullista. Kutsuplus.fi-sivustolle on koottu erillinen tietopaketti yrityksille.