Lisää Kutsuplus-busseja ensi vuonna

HSL haluaa laajentaa uutta kysyntäohjautuvaa Kutsuplus-palvelua aiemmin suunniteltua nopeammin. Syyskuussa käynnistetään tarjouskilpailu yhteensä 30 auton liikennöinnistä.

Aikaisempien päätösten perusteella Kutsuplus-liikenteeseen tulee ensi vuoden alussa viisi uutta bussia, kun niitä nyt on kymmenen. HSL:n tavoitteena on lisätä määrää asteittain niin, että ensi maaliskuussa liikenteessä olisi 30 ja toukokuussa 45 Kutsuplus-bussia.

Kutsuplus-palvelun pilotointivaihe jatkuu vuoden 2015 loppuun. Nopeuttamalla automäärän kasvua pilotissa ehditään saada enemmän kokemuksia asiakkaiden tarpeista, matkustajamäärien kehityksestä ja palvelun kustannustehokkuudesta. Myös järjestelmäkehityksen kannalta on tärkeää, että busseja on riittävästi.

Syksyn tarjouskilpailu järjestetään ehdollisena, koska HSL:n alustavassa talousarviossa ehdotettu aiempaa nopeampi etenemistahti vaatii HSL:n yhtymäkokouksen hyväksynnän. Kilpailu ratkaistaan vasta toiminta- ja taloussuunnitelman 2014 - 2016 hyväksymisen jälkeen ja hankinta keskeytetään, jos budjettilisäystä ei hyväksytä. Kilpailuttaminen pitää kuitenkin käynnistää syyskuussa 2013, jotta lisäautoja saadaan liikenteeseen ensi vuoden alkupuoliskolla. 

Palvelun kehitystyö vilkasta

Täysin automaattiseen tilausjärjestelmään perustuvaa Kutsuplus-palvelua on kehitetty aktiivisesti siitä lähtien, kun liikenne käynnistyi viime vuoden lokakuussa. Käyttäjien ja kuljettajien palaute on ollut kehitystyössä merkittävä.

Matkan tilaaminen käy entistä sujuvammin, sillä lähtö- ja määräpaikkaa voi nyt hakea katuosoitteiden ja pysäkkinumeroiden lisäksi tunnettujen kohteiden, kuten vaikkapa hotellien tai oppilaitosten nimen perusteella. Uutuuksiin kuuluu myös mahdollisuus tilata Kutsuplus-bussiin paikka myös lastenvaunuille.

Kutsuplus-pysäkkejä on yli tuhat ja niitä tulee koko ajan lisää. Viimeksi pysäkit on saatu muun muassa Kulosaareen ja Mustikkamaalle.

Palvelu saa matkustajilta runsaasti myönteistä palautetta. He muun muassa kiittelevät Kutsuplussan sopivan erinomaisesti lyhyillekin poikittaisille matkoille, joille ei löydy suoraa joukkoliikenneyhteyttä.

Lisätietoja antaa hankejohtaja Kari Rissanen, HSL, puh. 0400 608 195