HSL tarjoaa Auton vapaapäivänä 22.9. euron matkoja ja joukkoliikenneseikkailua

Kansainvälinen Liikkujan viikko 16. - 22.9. kannustaa ihmisiä kiinnittämään huomiota heidän arkisiin liikkumisvalintoihinsa ja niiden vaikutuksiin ympäristöön sekä yhteiskuntaan. Luvassa on tempauksia ja teemapäiviä, ja myös HSL on mukana viemässä viisaan liikkumisen viestiä.

Viikko huipentuu sunnuntaina 22.9. Auton vapaapäivään, jolloin Helsingin seudun joukkoliikenteessä matkustetaan alennetuin hinnoin. Aikuisten yhden vyöhykkeen kerta- ja arvoliput maksavat euron ja lasten liput puoli euroa.

HSL järjestää Auton vapaapäivänä joukkoliikenneseikkailun klo 12 - 16. Sen ideana on avata matkakortilla ovia, joita yleisö harvoin pääsee aukomaan, muun muassa metrovalvomoon ja raitiovaunuvarikolle.  Matkakortilla pääsee tutustumaan myös esimerkiksi vapaapalokunnan toimintaan sekä opastetulle kierrokselle jätevedenpuhdistamoon.

Joka sadas seikkailupäivänä kohteella matkakorttinsa leimannut palkitaan 20 euron lahjakortilla ja kaikkien vähintään kahdessa kohteessa käyneiden kesken arvotaan kuukauden matkat kuudelle henkilölle.

HSL kiittää seikkailun järjestämisellä joukkoliikenteen käyttäjiä viisaasta liikkumisvalinnastaan.

Seikkailulle lähteminen edellyttää rekisteröitymistä ja osaan kohteista pääsee mukaan vain ilmoittautumalla etukäteen 16.9 alkaen. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Liikkujan viikko on pyöräilijän viikko

Polkupyöräily jos mikä on päästötön tapa liikkua ja Kampin Narinkkatorin Pyöräkeskuksessa on  ohjelmaa viikon jokaisena päivänä. Paitsi että keskuksesta saa huoltoneuvontaa ja vinkkejä fillarointiin, siellä muun muassa esitellään taitopyöriä ja sähköpyöriä, liikuntavirasto jakaa uusia kotiseutupyöräilyreittikarttoja ja Autottoman päivän kriittinen pyöräretki starttaa keskuksen edustalta sunnuntaina klo 14.

Pyöräkeskuksen tapahtumakalenteri on kokonaisuudessaan verkossa osoitteessa http://pyorakeskus.info/tapahtumat.

Liikkujan viikko vie sanaansa teillä ja toreilla. Espoossa Leppävaaranraitilla on tiistaina 17.9. tarjolla reilun kaupan aamukahvit sadalle ensimmäiselle, jotka saapuvat paikalle polkupyörällä.

Lasipalatsilla vietetään sunnuntaina 22.9. Tanssivat kadut -tapahtumaa. Luvassa on hienoja  tanssiesityksiä ja mukavaa yhdessäoloa.

Auton vapaapäivän lisäksi viikolla vietetään Kimppakyytipäivää torstaina 19.9. sekä Kansallista etätyöpäivää perjantaina 20.9.

Sivustolla www.kyydit.net voi ilmoittautua sekä kimppakyydin tarjoajaksi että sen tarvitsijaksi. Kansalliseen etätyöpäivään voivat ilmoittautua mukaan sekä yksityishenkilöt että organisaatiot osoitteessa www.etatyopaiva.fi.

Liikkujan viikon koko ohjelma on verkossa osoitteessa www.liikkujanviikko.fi.

HSL:n liput Auton vapaapäivänä maanantaina 22.9.

Kerta- ja arvoliput Aikuinen Lapsi
1 vyöhykkeen lippu 1 euro 0,50 euroa
Seutulippu tai 2 vyöhykkeen lähiseutulippu 2 euroa 1 euro
3 vyöhykkeen lähiseutulippu (koko HSL-alue) 3 euroa 1,50 euroa

Alennusryhmien arvolippujen hinnat ovat samat kuin lasten lippujen.

Auton vapaapäivän lipuilla on normaalit voimassaoloajat (60-100 minuuttia) ja vaihto-oikeus. Viimeinen voimassaoloaika eli liikennevälineeseen nousemisaika on merkitty lippuun.

Kertalippuja voi ostaa kuljettajalta, konduktööriltä tai HSL:n lippuautomaateista.

Useimmissa Keravalle, Kirkkonummelle ja Sipooseen kulkevissa U-liikenteen busseissa edun saa vain ostamalla arvolipun HSL:n matkakortilla.

Liikennevälineestä tai automaatista ostetulla kertalipulla ei voi vaihtaa U-liikenteen bussiin muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Lisätietoja U-liikenteen lipuista