Kausilipun suoraveloitus muuttuu e-laskuksi tai suoramaksuksi

HSL muuttaa kausilippujen suoraveloituksen e-laskuksi tai suoramaksuksi tammikuusta 2014 alkaen. Uusia suoraveloitussopimuksia ei solmita enää 24.9. alkaen.

HSL:llä on suoraveloitussopimuksen tehneitä henkilöasiakkaita noin 6 500. Heille postitetaan muutoksesta kertova kirje perjantaina 27.9.

Uudet maksutavat ovat käytössä kaikilla asiakkailla tammikuussa 2014. Muutoksen jälkeen asiakkaiden kausilippu maksetaan automaattisesti samalta tililtä, jolta se nykyisinkin veloitetaan. Jos asiakas hyväksyy esitetyn muutoksen, hänen ei tarvitse tehdä mitään.

Suoraveloitus muuttuu e-laskuksi tai suoramaksuksi tammikuussa sen mukaan, onko asiakkaalla käytössään verkkopankki. Jos asiakas on käyttänyt verkkopankkia kolmen kuukauden aikana ennen joulukuun neljättä päivää, suoraveloitus muuttuu e-laskuksi. Jos taas asiakkaan käytössä ei ole verkkopankkia tai hän ei ole käyttänyt sitä viimeisen kolmen kuukauden aikana ennen joulukuun neljättä päivää, suoraveloitus muuttuu suoramaksuksi. 

E-lasku toimitetaan suoraan asiakkaan verkkopankkiin. Suoramaksusta HSL toimittaa asiakkaalle postitse laskun tiedot ennen eräpäivää ja lähettää samalla laskun maksutiedot suoraan asiakkaan pankkiin, joka maksaa laskun asiakkaan tililtä automaattisesti eräpäivänä. 

Jos asiakas ei hyväksy muutosta, hänen pitää irtisanoa pankissa laskua koskeva suoraveloitusvaltuutus 4.12.2013 mennessä. Lisäksi hänen pitää käydä HSL:n palvelupisteessä irtisanomassa suoraveloitettava kausilippu matkakortilta.

Suomalainen suoraveloituspalvelu päättyy EU-asetuksen mukaisesti viimeistään 31.1.2014. HSL muuttaa asiakkaidensa suoraveloitukset e-laskuksi tai suoramaksuksi yhteistyössä suoraveloituspalvelua tarjoavien pankkien kanssa.