Lähijunaliikenteen asemien pysähtymismerkkejä uusitaan

Lähijuna-asemien pysähtymismerkkejä siirretään kesän ja alkusyksyn aikana siten, että junien lipunmyyntivaunu pysähtyy laiturilla olevan lipunmyyntimerkin kohdalle kaikilla kaupunkiratojen asemilla.

Pysähtymismerkkejä on tarpeen siirtää, koska ne on aikanaan sijoitettu vastaamaan vanhan junakaluston tarpeita. Uudet Sm5- eli Flirt-junat ovat muuta lähijunakalustoa pidempiä, ja niiden lipunmyyntiosasto on junan keskellä eli eri kohdassa kuin vanhemmissa junissa.

Viime syksynä merkkien siirto aloitettiin Helsinki–Leppävaara -radalla sekä Helsinki–Vantaankoski -radalla. Näillä rataosuuksilla merkkien sijoittelua korjataan vielä asiakkailta ja henkilökunnalta saadun palautteen perusteella. Lisäksi aloitetaan merkkien siirto Pasilan ja Keravan välillä. Merkkien sijoittelussa on otettu aikaisempaa paremmin huomioon katokset, kulkureitit sekä matkustajien normaali ryhmittyminen laiturille.

Lipunmyyntimerkin sijoittamista asemilla vaikeuttaa se, että junat ovat eripituisia. Merkkiä ei ole mahdollista sijoittaa parhaaseen mahdolliseen paikkaan kaikilla asemilla ja kaikkia junia varten. Suunnitelmat merkkien siirtämiseksi on tehty yhteistyössä Liikenneviraston, VR:n ja HSL:n kanssa.