HSL haastaa työnantajat edistämään viisasta liikkumista

Työnantaja, osallistu HSL:n haasteeseen!

Työnantaja, oletko tehnyt kaikkesi, jotta työntekijäsi voisivat kulkea työmatkansa viisaasti? Ovatko toimipisteidesi polkupyöräparkit hyvässä kunnossa ja suihku- ja vaatteidenvaihtotilat toimivat? Tarjoatko henkilöstöllesi työsuhdematkalippuedun? Liikkuva työntekijä on energinen, joten motivoi alaisesi kulkemaan työmatkansa kävellen, pyörällä tai julkisilla.

HSL etsii työnantajaa, joka aktiivisesti edistää henkilöstönsä tai asiakkaidensa kestävää, vähäpäästöistä ja terveellistä liikkumista. HSL haastaa HSL-alueen työnantajat viisaan liikkumisen edistämistempaukseen osana 16.–22.9. vietettävää valtakunnallista Liikkujan viikkoa.

Työnantajia kannustetaan parantamaan henkilöstönsä ja asiakkaidensa mahdollisuuksia taittaa matkojaan kestävästi. Pitkäaikaisia parannuksia voivat olla esimerkiksi työsuhdematkalippuedun käyttöönotto, pyöräpysäköinnin ja suihku- ja vaatteidenvaihtotilojen kohentaminen työpaikalla tai kimppakyytiringin perustaminen. Liikkujan viikolla työnantaja voi esimerkiksi järjestää pyöräilyaamiaisen pyörällä töihin saapuneille. Aamiaisen yhteydessä saa pyöränhuolto-opastusta ja voi tehdä kehonkoostumusmittauksen. Työnantaja voi myös palkita työntekijöitään, jotka jättävät autonsa kotiin Auton vapaapäivänä 22.9. HSL-alueen kertalippuja voi ostaa silloin 1–3 euron hintaan.

Parannusten ideoinnissa vain mielikuvitus on rajana. HSL palkitsee kekseliäimmän tempauksen toteuttavan työpaikan henkilökunnan työasiointipyöräksi tarkoitetulla sähköpyörällä. Voittaja julkistetaan Auton vapaapäivänä 22.9.

Työpaikat, jotka haluavat aktiivisesti kehittää työntekijöidensä liikkumistapoja, voivat ilmoittautua haasteeseen maanantaihin 8.9. klo 15 asti ilmoittautumislomakkeen kautta. Siirry lomakkeeseen.