Katso tilaisuus netissä: Millainen on metropolialue vuonna 2050?

HSL:n yleisötilaisuudessa 6.11. keskusteltiin Helsingin seudun tulevaisuuden suunnitelmista: mihin rakennetaan asunnot ja työpaikat. Entä millaiset ovat liikenneyhteydet ja joukkoliikennepalvelut eri puolilla seutua?

Tilaisuudessa esiteltiin maankäytön, asuntostrategian ja liikennejärjestelmän tuoreet suunnitelmaluonnokset, joissa on esitetty yleispiirteinen kuvaus metropolin tulevasta rakenteesta. Yleisötilaisuus järjestettiin torstaina 6.11. klo 18–20 Helsingin Kansallismuseon auditoriossa, Mannerheimintie 34, Helsinki.

Voit seurata tilaisuutta tallenteena osoitteessa http://bit.ly/metropoli2050. Pääset tutustumaan suunnitelmien keskeiseen sisältöön ja kommentointimahdollisuuksiin. Voit ottaa kantaa suunnitelmaluonnoksiin sähköpostitse lähettämällä kommenttisi osoitteeseen hlj@hsl.fi.

Suunnitelmien lähtökohtana on ollut, että vuonna 2050 seudulla on 2 miljoonaa asukasta ja että seutu on joka kolmannen suomalaisen kotipaikka. Seutua tarkastellaan 14 kunnan muodostamana kokonaisuutena, johon kuuluvat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmi­järvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.

Helsingin seudun maankäyttösuunnitelman ja asuntostrategian laatimisesta ovat vastanneet alueen kunnat sekä Uudenmaanliitto ja HSY. Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman HLJ 2015:n valmistelusta on vastannut HSL ja työhön ovat osallistuneet edellisten lisäksi valtion liikenne- ja ympäristöviranomaiset.

Lisätietoa suunnitelmaluonnoksista:
www.helsinginseutu.fi/masu
www.hsl.fi/hlj