Aforismit antavat ajattelun aihetta metrossa ja ratikoissa

HSL, Suomen aforismiyhdistys ja HKL tuovat perinteiseen tapaan aforismit raiteille.

Mietelmiä voi lukea metrossa ja ratikoissa nyt jo seitsemättä kertaa. Tammikuun loppuun asti liikennevälineiden sähköisillä näyttötauluilla on yksittäisiä aforismeja ja Kampin terminaalissa sikermäjulisteita.

Suomen aforismiyhdistys keräsi raideaforismeja kaikille avoimella kutsulla, ja mietelauseitaan tarjosi liki sata tekijää. Näistä yhdistys valitsi 31 aforistia, joiden mietelmiä nyt on esillä. Raideaforismien tekijäjoukkoon kuuluu sekä aloittelevia harrastajia että kokeneita konkareita.

”Tämän vuoden raideaforismeissa korostuu elämänläheinen filosofisuus, joka luotaa monia ihmisyyden puolia. Aforismeissa pohditaan ihmisten elämää toisten kanssa, toisesta ihmisestä välittämistä ja empatiaa. Mukana on syvällisyyttä ja lämmintä huumoriakin”, runoilija Virpi Alanen Suomen aforismiyhdistyksestä kertoo.

”Raideaforismit ovat osa elävää kaupunkikulttuuriamme. Ne lukee nopeasti matkan ohessa, mutta oivallus voi jäädä mieleen pitkäksi aikaa ja siivittää uusia ajatuksia. Aforismi voi antaa kaupungissa liikkumisen arkiselle hetkelle uuden sävyn”, Alanen sanoo.

HSL saa vuosittain matkustajilta kiitoksia matkantekoa siivittävistä mietelmistä.

Tutustu vuoden 2015 raideaforismeihin

Tutustu vuoden 2015 aforismisikermiin