HSL jakoi ensimmäiset sertifikaatit viisaan työmatkaliikenteen työpaikoille

HSL jakoi ensimmäistä kertaa työpaikoille suunnatun Työpaikka, joka liikuttaa – sertifikaatin viidelle vantaalaiselle työpaikalle. Sertifikaatti on osoitus työpaikan sitoutumisesta kestävän liikkumisen edistämiseen työ- ja työasiamatkoilla sekä siitä, että työnantaja on kartoittanut henkilöstönsä liikkumistapoja, toiveita ja näkemyksiä. Ensimmäiset sertifikaatit saivat Kauppakeskus Jumbo, Finkraft Oy, DHL Businesspark, DB Schenker sekä Vantaan Kuntatekniikan keskus.

"Viisaan työmatkaliikkumisen tukeminen tarjoaa työnantajalle imago- ja rekrytointihyötyjä. Myös työntekijöiden hyvinvoinnin edistämisestä sekä ilmastonmuutoksen hillintään liittyvästä arvokkaasta työstä kannattaa viestiä, sillä se kertoo muun muassa sidosryhmille, asiakkaille ja työntekijöille työpaikan arvoista”, sanoo liikkumisen ohjauksen asiantuntija Helena Suomela.

Työnantaja voi työmatkaliikenteen suunnittelulla ja kannustimilla vähentää omalla autolla tehtyjä matkoja 10–30 prosenttia. Työmatkoilla saatu hyötyliikunta vaikuttaa positiivisesti työntekijöiden terveyteen, hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen.

HSL tekee yhteistyötä yritysten kanssa ja antaa neuvonta-apua työmatkaliikkumiseen. Työpaikka, joka liikuttaa – sertifikaatin saamiseksi vaadittavan liikkumiskyselyn voi tehdä helposti Työmatkalaskurilla (www.hsl.fi/työmatkalaskuri).

Vantaa matkalla merkittäväksi joukkoliikennekaupungiksi

Heinäkuussa liikenteelle avattavasta Kehäradasta odotetaan merkittävää liikenneväylää paitsi vantaalaisten myös Vantaalla työssä käyvien ja yrityksissä asioivien liikkumiseen.

”Vantaan kaupungin tavoitteena on vähentää päästöjä vuoteen 2020 mennessä 20 prosenttia ja vuoden 2050 tavoitteena on hiilineutralius. Vantaan omat vaikutusmahdollisuudet päästöjen hillinnäksi on alle 10 prosenttia, eli yhteistyötä tarvitaan ja liikkumisen päästövähennys potentiaali on merkittävä”, Tina Kristiansson Vantaan kaupungin ympäristökeskuksesta kertoo kaupungin tavoitteista ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Muun muassa rakenteilla olevan Aviapolisalueesta on tarkoitus luoda liikkumisen näkökulmasta turvallinen sekä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävä alue, Tiina Hulkko Vantaan Kuntatekniikan keskuksesta sanoo.

Joukkoliikenteen merkitys on huomattu myös Kauppakeskus Jumbossa. ”Kehitämme erityisesti bussipysäkeiltä kauppakeskukseen ohjausta erilaisten kylttien ja opasteiden avulla sekä tiedotamme henkilökuntaa ja asiakkaita alueella tapahtuvista liikkumiseen liittyvistä muutoksista.” markkinointipäällikkö Paula Salmio Kauppakeskus Jumbosta lupaa.