Urbaanin selviytymisen päivänä 22.4. harjoitellaan sään ääri-ilmiöihin varautumista

Salamat valaisevat kaupunkia, tuuli kaataa puita raitiotiekiskoille ja ympäriinsä lentävä irtotavara tukkii ajoväylät. Tuhansien ihmisten matka katkeaa ja epätietoisuus ahdistaa, kun liikenne pysähtyy. Tilanne voi olla tulevaisuudessa hyvinkin todellinen. Sään ääri-ilmiöt ja niihin varautuminen ovat aiheina Urbaanin selviytymisen päivässä.

Keskiviikkona 22.4. klo 12–18 Lasipalatsin aukiolla järjestettävän Urbaanin selviytymisen päivän tavoitteena on herättää keskustelua ilmastonmuutoksesta ja siihen sopeutumisesta. HSL on mukana kertomassa, miten sään ääri-ilmiöistä johtuviin joukkoliikenteen poikkeustilanteisiin on varauduttu.

”HSL esittelee tapahtumassa joukkoliikenteen poikkeustilannejärjestelyitä karttojen kera ja kertoo, miten häiriöistä saa parhaiten tietoa. Haluamme myös tuoda esille viisaat kulkutavat keinona vähentää ilmastonmuutosta”, HSL:n liikkumisen ohjauksen päällikkö Tarja Jääskeläinen toteaa.

Tapahtumassa on kokemuksellisia pisteitä, esimerkiksi myrskykontti, tuulikone ja hellekonttori. Lisäksi tarjolla on tietoiskuja ja opastusta siitä, miten ilmaston muuttuminen vaikuttaa, miten niihin tulee varautua ja miten toimia sään ääri-ilmiöiden koittaessa. Paikalla on myös pelastusalan toimijoita sekä näytöksiä, asiantuntijoiden haastatteluja ja paljon varautumistietoa.

Urbaanin selviytymisen päivän toteuttaa Helsingin seudun ympäristöpalveluiden Ilmastoinfo. HSL:n lisäksi tapahtumassa ovat mukana Helen, Helsingin Etsintä- ja Pelastuskoirat, Helsingin kaupunki, Helsingin kaupungin Pelastuskoulu, Helsingin Pelastusliitto, Ilmatieteen laitos, Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri, Stara, Suomen Pelastusalan keskusjärjestö, Suomen ympäristökeskus, Työterveyslaitos ja Uudenmaan Pelastusliitto.

Urbaanin selviytymisen päivästä löydät lisätietoja tältä sivulta.